Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : demontaż konsoli przedniej civic 93r.

przemo
25-10-05, 18:23
Witam,mam pytanie czy ktoś wie jak zdemontować w civicu sedanie 1993 rok. tą szarą "deskę" za kierownicą (tzn.nie wiem czy dobrze tłumacze,chodzi mi o całą tą szarą konsole bo chciałbym ją sobie pomalować na kolor alupodobny :) może ktoś dysponuje jakimiś zdjęciami z opisem lub samym opisem?
Ewentualnie jak zdemontować całą przednią konsole tą aż doszyby przedniej?
Szukałem ale niestety nic nieznalazłem.Prosze o pomoc i z góry dziękuje.
Pozdfrawiam Przemek.

siemaR
25-10-05, 18:46
chcesz pomalować ramkę? http://img235.imageshack.us/img235/6639/pict1816xz.th.jpg (http://img235.imageshack.us/my.php?image=pict1816xz.jpg) robotki przy zdejmowaniu jest sporo, złożyć jeszcze trudniej. Malowałem ją na czarny mat, tylko już dawno, jest przykręcona na ok 8-10 wkrętów od środka, i do niektórych jest cholernie ciężki dostęp. Tak z pamięci:
1. wykręcić schowek pasażera
2. zegary i cała ramka dookoła nich (zegarek i przycisk awaryjnych)
3. konsola środkowa z popielniczką
4. z lewej strony osłona bezpieczników
5. całe sterowanie nawiewami, wszystkie przyciski (ogrzewanie szyby, przeciwmgielne, sterowanie lusterkami i szyberdachem)
I masz dostęp do wkrętów, odkręcasz i to zdejmiesz ;) I nic na siłę żeby jej nie połamać, jak odkręcisz wszystko to sama spadnie. powodzenia :)

przemo
25-10-05, 19:00
cześć Siemar dzięki za odpowiedź.Tak o tą ramke chodzi.A czy do tego będą potrzebne jakies specjalne klucze?Bo z tego co widziałem będzie potrzebny bardzo krótki i mału krzyżak,tak?

siemaR
25-10-05, 19:14
wszystkie są na krzyżak i jak dobrze kojarzę to do któregoś wkręta musiałem wyginać śrubokręt, najlepiej kilka krzyżaków krótkiei dłuższe, albo taki jakby wyginany, nie wiem jak to się nazywa. Sa przykręcone dość mocno i naprawdę do niektórych ciężko się dostać, bujałem się z tym prawie cały dzień (rozebranie, matowanie, lakierowanie, złożenie) Może do wyjęcia schowka klucz 10 albo 8, nie pamietam :P