PDA

Zobacz pełn± wersję : Bride cuga blue

Davido_
28-11-15, 14:54
Witam , czy s± dostępne gdziekolwiek w polsce te fotele ? Mówię oczywi¶cie o replikach bo z tego co widziałem to koszt ori to okolice 6 k pln ; /

qureku.
28-11-15, 15:11
bez problemu...

np http://www.vmaxzone.pl/index.php?p=1&cat_id=1166&s=103

Subtil
28-11-15, 15:57
Konstrukcja z laminatu. Miałe¶ kiedys dokladke z laminatu i zachaczyłe¶ ni± o co¶? I chcesz z tego samego materiału fotele? Szkoda zdrowia..

qureku.
28-11-15, 17:48
Konstrukcja z laminatu. Miałe¶ kiedys dokladke z laminatu i zachaczyłe¶ ni± o co¶? I chcesz z tego samego materiału fotele? Szkoda zdrowia..

Również jestem tego zdania, a mówię to jako właciciela podobnych foteli, których pozbyłem sie baardzo szybko

Gorli¶
28-11-15, 21:30
Konstrukcja z laminatu.

Nie bronie fejkow bo ich jakosc jest conajwyzej srednia pod kazdym wzgledem (rama, jakosc mechanizmow, trwalosc materialu).
Ale zasadniczo wszystkie kubelki sa z wlokna szklanego lacznie z tymi ktore maja homo FIA (od mirco i bimarco po recaro i status). Sa tez wersje z carbonu lub kevlaru oczywiscie, ale nie zmienia to faktu ze nie ma nic zlego w kublach z wlokna szklanego.

Subtil
28-11-15, 22:09
Z tym ze w fejkach laminat jest najnizszej jakosci, jednakowej grubosci a chociazby w Bimarco(najtanszy fotel FIA) skorupa jest profilowana czyli zwieksza sie grubosc w odpowiednich miejscach dla zwiekszenia wytrzymalosci.
btw. chetnie bym zobaczył jakis crash test z udzialem tych fejkow bride, moze nie sa takie zle ale poki co zdania nie zmieniam ;)

Gorli¶
28-11-15, 23:28
Byly crash testy ori recaro i bride, bardzo zle zniosly zderzenie. Ogolnie fotele skladane, jak sama nazwa wskazuje - skladaja sie podczas wypadku ;)
W fejkach mysle ze jeszcze gorzej bo sa po prostu mniej solidne.