Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D17 Soft-Turbo

SimplyClean
26-11-15, 21:33
Witam, z racji ze zakupuję EMkę w D17A9, chciałbym dowiedzieć się wszystkiego na temat softa w tym silniku. Jaka turbina będzie najlepsza, ile można bezpiecznie dmuchnąć, co może się wysrać w pierwszej kolejności oraz o jakich kosztach tu mówimy. Mam też pytanie dot. samej turbiny, jak to jest z tymi turbo z eBaya (chińczykami), czy takie coś pojeździ jakiś czas dmuchając tylko te powiedzmy maksymalnie 0.5bara czy lepiej się w to nie pchać? Z góry przepraszam jeśli powiedziałem/powiem coś głupiego - zakładam temat żeby uzupełnić wiedzę :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

mlawa85
27-11-15, 07:29
Jesli robisz sam to moze w 5-6 sie zmiescisz. Jesli oddajesz komus do zrobienia koszty wiadomo rosna.

Nie laduj sie w chinskie zestawy, bo tylko stracisz czas, nerwy i pieniadze. Turbo powinno byc porzadne. Sa 2 tematy o EM2 uturbionych na forum. Jedno D17A9 cobry (obecnie jest do kupienia), a drugie D17A8, które uturbił całkiem niedawno Mart1n5. Najlepiej ich juz konkretnie pytac o doładowanie :)

Mart1n5
27-11-15, 18:26
Nie polecam zestawów turbo z ebaya do żadnego auta :) Ja uturbiłem D17A2 i właśnie pojechało do strojenia. Jak masz jakieś pytania to wal śmiało. Koszt rzędu 10k z robotą i remontem silnika, żeby można było bezpiecznie dmuchnąć 0.5-0.8 bara. Bez remontu to wszystko może się zdarzyć, a to korba bokiem a to panewa a to coś tam :P Wszystko zależy od tego jaki jest stan silnika i czy osoba, która to robi zrobi z głową.