Zobacz pełną wersję : D16z6 do EJ9
Przymierzam się do swapu d16z6 do Civica EJ9 przedlift seryjnie 1.4, jak tu jest z wiązkami, komputer można chyba podpiąć dzięki przejściówce i co dalej ? Słyszałem coś o wiązce silnikowej z d15z6 że podchodzi p&p bo to to samo obd co w 1.4 ale jak to niby przystosować, przelutowywujemy wtyczki od d16z6 wszystkie do osprzętu bo d16 to chyba obd1 i ma hulać ? Zależy mi żeby to nie był jakiś ulep, żeby dało się stroić, niech ktoś ogarnięty mi to jakoś wytłumaczy, pozdrawiam.
Nie ma przejściówki do ej9 przedlift umożliwiającej podłączenie p28. W d14 przedlift wtryski pracują parami także to również brak przerobić. Nie wystarczy przelutowanie wtyczek bo np. do wtyczki od aparatu brak pociągnąć kilka kabelków bezpośrednio od komputera. Mogę Ci ogarnąć wiązkę do takiego swapa. :)
Jak ja robiłem takiego swapa w polifcie to było to łatwe zwłaszcza jeśli masz oryginalna wiązke od d16z6 jest trochę lutowania ale do ogarniecia, w przedlifcie wyglada to inaczej?? Na stronie dodoupgrades znajdziesz dużo informacji na ten temat jest tez taka strona z kazachstanu jest tam wszystko na temat swapow
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A jakbym wrzucil kabinowa z polifta 1.4 albo z d15z6 to jak to wyglada wtedy ?
wiesko1261
23-11-15, 18:13
A jakbym wrzucil kabinowa z polifta 1.4 albo z d15z6 to jak to wyglada wtedy ?
kabinowej nie potrzeba ruszać :)
w sumie wyjdzie ci drożej :) niż kupić przerobioną silnikową
ja do buggy zapłaciłem około 3 stówek ej9 przedlift na obd1 ,
a kiedyś niuton mi przerabiał w aucie za 2 stówki ( jedne popołudnie -kilka godzinek na spokojnie ) i wygląda jak fabryczna :) obie działają bez zarzutu
Nie możesz założyć kabinowej z polifta. U Ciebie wiązka silnikowa przechodzi pod akumulatorem przez ścianę grodziową i łączy się dwiema wtyczkami z komputerem. Także szybka robota zdjąć i założyć już przerobioną. Nie trzeba nic ruszać kabinowej wiązki.
Okej, a jak ma sie taka wiazka jakbym chcial po tej z6 ktora mam teraz do wlozenia wrzucic kiedys b16a2 ? Znowu jakies przerobki ? Dacie mi namiar na kogos kto mi to przerobi ?
Przecież napisałem Ci, że mogę to zrobić. :) Generalnie w przypadku ewentualnego swapa b16a2 to już wszystko praktycznie pasuje. Bo aparat można założyć obd1 (w razie gdyby w b16a2 był aparat typu obd2 i nie chciało by Ci się przelutowywać kostki). Do komputera p28 można wgrać mapą dla b16a2.