PDA

Zobacz pełną wersję : woda w bagażniku civic ej 6

gundik1
22-11-15, 23:10
a wiec panowie mam problem z woda w bagazniku , dostaje sie ona przez takie okienko prostokatne po lewej stronie bagaznika , jest ono przykryte gumowa uszczelka, i podczas jazdy woda z kol tam trafia , wilgoc niesamowita ,ktos ma pomysly jak to zrobic ?? zaspawac ? ? czy jak , po chu..j ten otwor tam ?? Pozdrawiam

sensej
23-11-15, 09:23
to jest taki wywietrznik :) śmiało możesz go zaspawać(był o tym temat gdzieś już na forum). sprawdź też czy nie leje się miedzy tylną lampą a karoserią.

gundik1
23-11-15, 14:35
kapie po otwarciu bagaznika , lampa w klapie prawa, co prawda niedawno przekladalem klape i te uszczelki u
legly zniszczeniu , moze to pomoze ,a tak apropo dzieki za info w sprawie wywietrznika :D

Kriss91
23-11-15, 16:26
śmiało możesz go zaspawać
I cieszyć się wilgocią w aucie :) Bez powodu nie znalazł się tam ten otwór.
Czy blaszany "chlapacz" schowany pod zderzakiem jeszcze jest na miejscu czy zżarła go rdza? Sprawdź jeszcze czy woda nie przedostaje się przez białą spinkę-ślizg zderzaka. Zwróć uwagę dla pewności czy nie zacieka górą przez zgrzewy blach w rynience klapy bagażnika.

gundik1
23-11-15, 17:00
nie ma tam tej blachy o ktorej mowisz, ani nic o tym nie pokazuje ze bylo cos takiego , jest ten otwor zasloniety gumowa plachta , i tylko z tamtad leci woda podczas jazdy .

Kriss91
23-11-15, 19:26
Chodzi mi dokładnie o ten element (tu akurat w 3D):
http://i68.tinypic.com/242z80j.jpg

sensej
23-11-15, 19:30
Zamieszczone przez sensej
śmiało możesz go zaspawać
I cieszyć się wilgocią w aucie

skoro tamtędy dostaje się woda, to trzeba temu dostawaniu wody zapobiec, a to że później trzeba 'osuszyć' auto to naturalna kolej rzeczy...więc nie wiem o co Ci chodzi -.-

Kriss91
23-11-15, 19:51
Ok, tylko zakładając, że to tamtędy dostaje się woda, to przecież w magiczny sposób nie zaczęło nagle przeciekać. Również mam EJ6, również mam tą kratkę, a jednak w bagażniku jest sucho. Jeśli po prostu zaślepi się ten otwór to zaburzy się wentylację wnętrza. Osobiście nie zależy czy szyby będą po tym zabiegu parować, czy nie, ale w swoim aucie szukałbym innego rozwiązania.

gundik1
23-11-15, 20:25
nie ma tam rzadnej blachy , a ta woda zaczela sie lac po ptrzetarciu sie plastikowych blotnikow ktore pod wplywem nie rownosci na drogach i obcierajacych kol poprostu sie przetarly , wczesniej nie bylo problemu .... ale mimo to ze wczesniej tych blastikowych nadkoli nie bylo orginalnie tez ta woda nie powinna sie tam lac , poprostu rece opadaja, jakos to zaslepie i po temacie .

Kriss91
23-11-15, 21:19
Taki "chlapacz" jest tam seryjnie, więc skoro go nie ma to praktycznie nie ma opcji by nie zaciekało niestety.

dmx
27-11-15, 14:58
ja to w swoim HB 3D wyjąłem te kratki i wkleiłem na klej do szyb i problem z wodą zniknął jak ręką odjął :)

Szczery
27-11-15, 21:14
żeby Cię autor tematu źle nie zrozumiał.
Wyjmujesz kratkę, czyścisz ją i miejsce z którego wyjęta została. A następnie wklejasz ją na jakiś dobry, nie twardniejący na kamień klej. Klej do szyb jest bardzo dobry. najczęściej przecieka między obudową klapki a karoserią.

A tak przy okazji.
Czym smarować miejsca zgrzewów blach by je uszczelnic i by dało się to polakierować?

gundik1
30-11-15, 18:57
Tak Panowie macie racje , dzisiaj dopadlem sie do tej kratki i strasznie luzna byla mimo ze, zatrzaski cale i uszczelka byla , naladlem tego silikonu do szyb, zobaczymy jutro czy bedzie woda , dzieki za pomoc