Zobacz pełną wersję : problem z przednia szyba do Coupe EJ2 + zawieszenie
jak w temacie poszukuje nowej szyby do swojej coupe, obecna ma powazne zarysowania po uszkodzonej wycieraczce + coraz wiecej jest białych pęcherzy powietrznych na dole i bocznych krawedziach szyby co wyglada okropnie, i moje pytanie czy szyba z coupe z rocznika juz 96> bedzie pasowała do mojej? bo nigdzie nie moge znaleźć szyby odpowiedniej do swojego auta. Inna sprawa czy wymianę uszczelek w drzwiach przy syzbach moge wymienic w salonach Hondy czy sa miejsca gdzie zrobią mi to dobrze i w przystepnej cenie? i moze na koniec jeszcze jedno pytanie, miesiac temu wymienialem kilka elementów w tym amortyzatory na tył firmy Kayaba z nowymi osłonami i obojami. po wymianie nie czuje zabardzo róznicy poniewaz na byle dziurze tył wali mi bez żadnego wygłuszenia, dzwiek jest taki jakby z predkoscia 40km/h przejechać po leżącym policjancie. Mam wrazenie ze jak rok temu auto sciagalem z niemiec to było o wiele bardziej ciche pod tym wzgledem. i niewiem co o tym myslec czy mechanik cos spartolił? bo mi powiedział że ten typ auta juz tak ma w co nie bardzo mu uwierzyłem :/ rocznik auta pazdziernik 95 jeden z ostatnich wypustów EJ2 coupe. DOdam jeszcze, że spręzyn nie wymienialem bo powiedzano mi, ze nie ma potrzeby. Prosze Was o porady bo w tych sprawach jeszcze "raczkuję". - MadHunter:(
Jedż do AutoJaan. Wymieniałem tam szybę. Tez miałem porysowana od wycieraczek i odklejała się . Czas roboty 2 godziny i po sprawie.
Co do amorów, to mechanik chyba coś spartolił :/
faktem jest, że ej2 do najcichszych aut na nierównosciach nie należy, ale nic nie ma prawa walić. Jedź do innego mechanika na obdukcję
auto jan zazyczyl odemnie 600 zeta za montaz z szyba podziekowalem i znalazlem u siebie za 370 zl dziekuje auto jan to buraki malego pekniecia nawet naprawic nie umieja
auto jan zazyczyl odemnie 600 zeta za montaz z szyba podziekowalem i znalazlem u siebie za 370 zl dziekuje auto jan to buraki malego pekniecia nawet naprawic nie umieja
To dziwne, ja płaciłem 450 zł za szybe z czarnym paskiem wraz z montażem. Zwykła szyba z montażem kosztowała 430.
hej a dawno montowałeś tą szybę w autojan? i czy wszystkie niezbedne nowe uszczelki do montazu przedniej szyby mają i to jest juz w cenie? Bo w salonie Hondy wyliczyli mi ze do montazu przedniej szyby potrzebne sa 2 uszczelki kwota jakies 260zł + oryginalna szyba to wydatek lekko ponad 1000zł netto. Koles w Hondzie mi poradził własnie Autojan do wymiany szyby. Co do zawieszenia tylnego auta to jestem wkurzony niesamowicie, bo wymienialem amorki bo przy poprzednich zaczęło stukać jak się np jezdzi po drogach wyłożonych małymi betonowymi bloczkami, wymienilem na nowe i nadal to jest wiec nie wiem co to moze jeszcze byc? mozliwe ze ktorys z tych mniejszych wachaczy "motylkow"? Bo jak sie pytałem tego mechanika co mi wkladał amorki to powiedział, że nie ma potrzeby ich wymiany :/ a 2 tygodnie po wymianie amorków robiłem obowiązkowy przeglad techniczny i nic koles niby nie wypatrzył ... normalnie porażka :(
zieloo007 moglbys poradzic czego uzyc dobrego by pomalowac szczeki na czerwony kolor tak jak masz u siebie? mam czerwoną coupe i planuje delikatne poprawki wizualne. Felgi mam te same jak i oponki, choc przymierzałem sie do wiekszych felg ale koles w Naruto uswiadomi mnie ze wiecej jak 15" i mniejszych jak 50tki opony nie warto brac na nasze drogi. Moze dam je tylko do renowacji bo sa troche porysowane i wypoleruje je :rolleyes:
Wymieniali mi szybę półtora roku temu. Wszystko jest ok. Uszczelki nowe dali oczywiście.
Co do zacisków, malowałem je zwwykłym hammerite + pedzel. Jeśli chcesz, żeby było profi to maluj sprayem. Jednak hammeriate, pomimo, że nie jest na wysokie temperatury sprawuje się doskonale.
a ten spraye na zaciski to badziew :)
a czym grozi jak mi tez sie pojawiaja biale plamy pod szyba, na spodzie zwlaszcza i tego nie zrobie....
druga sprawa, czym to moze byc spowodowane??
a czym grozi jak mi tez sie pojawiaja biale plamy pod szyba, na spodzie zwlaszcza i tego nie zrobie....
druga sprawa, czym to moze byc spowodowane??
To oznacza, że szyba ma swoje lata i sie odkleja. Gdy dostanie się pod nią wilgoć w zimie, a przede wszystkim w czasie niskich temp. grozi popękaniem szyby.
biale pecherzyki pod szyba na krawedziach spowodowane jest nieszczelnościąwlasnie uszczelek lub źle położonym silikonem, zmiana pogody i wilgoc dostaje sie czego wynikiem sa pecherzyki i takie białe plamy co kojarzy mi sie z pleśnią :/ ktoś mądry mi powiedział kiedys, że to efekt rozwarstwienia sie szkła szyby hy hy :D co powiecie na te felgi 15" do mojej czerwonej coupe
http://motoallegro.pl/item408927914_611_15_4x100_vw_opel_seat_skoda_rena ult_alufelgi.html
No wypaśne. Tylko lepiej załóż nowy temat w dziale styling, bo cie zaraz zjedzą adminy :) . Ten temat to szyba i zawiecha :D