PDA

Zobacz pełną wersję : szarpanie na ciepłym na gazie

adh
19-11-15, 23:30
witam, mam problem specjalnej najwyższej rangi, ponieważ chodzi o auto kupione mojej dziewczynie :-) i wcale nie chodzi o to że oddałem jej swojego leona dopóki nie uporam się z problemem ponieważ mówiąc szczerze nawet szarpiącą honda jeździ mi się lepiej :-) Mianowicie chodzi o to że hanka jak się już porządnie rozgrzeje zaczyna szarpać przy małych obrotach lekko wciskając gaz raczej na wszystkich biegach, tzn ze 3 razy zakangurzy i dalej jest dobrze. Na benzynie jest ok ( choć mam świadomość że to nie musi być wina gazu bo gaz jest wrażliwszy, ba nawet z utrwaleniem tej świadomości mam wrażenie że na benzynie również po dodaniu gazu coś go przez sekundę za jajka ściska i dalej jedzie normalnie, choć bez szarpnięcia i prawie wcale tego nie czuć) Gazownika już zmolestowałem, zregenerował listwę wtryskową wymienił filtry i parę razy podlączył się pod komputer żeby zobaczyć czy oby na pewno wszystko jest ok(niepowiem sporo pomogło bo jak kupowałem to dało się jechać na gazie tylko ze stałą prędkością lub pow 3,5 tyś obr). Od siebie wyregulowałem zawory, zrobiłem przerwę 0,7 do gazu. Widać że poprzedni właściciel niedawno wymieniał świece kable kopułkę palec i na 99% cewkę ( czy na oryginalnej jest logo hondy ???). No i dalej szarpie. Honda ek4 1.4 jeszcze 75km, sekwencja staga 3 letnia. Może któryś dobry forumowicz uporał się z podobnym problemem, lub może ktoś z mazowieckiego ma sprawny aparat zapłonowy na chwilę pożyczyć :-) bo szczerze mówiąc najpierw wolałbym pomyśleć nad problemem w głowie niż w kieszeni :-) pozdrawiam Adam

Mierzej
26-11-15, 08:40
gazownik gazownikowi nie równy.

Wejdź na LPG-Forum.pl, poszukaj dobrego polecanego gazownika i tam się dopytaj.