Zobacz pełną wersję : Brak możliwość regeneracji lamp
Czy wie ktoś z was, jakich lamp nie można wypolerować ? Słyszałem, że w niektórych autach lampy są wykonane z jakieś włókna bodajże i ich nie da rady zregenerować. Zająłem się polerką i nie chciałbym kiedyś przez przypadek trafić na takie auto i zjechać lampę. :)
Teoria ta dotyczy odbłyśników soczewek i materiału z jakiego są wykonane. Klosze wszystkie z tworzywa można regenerować/polerować.
firstborne
20-11-15, 13:08
Pewnie chodzi o lampy z tworzywa sztucznego na który naniesiona jest jakaś warstwa ochronna i która jest ścierana podczas polerki - można to nanieść osobno preparatem, więc chyba też nie ma problemu.
Niee, nie chodzi o to. Bodajże w Mini Copperach są jakieś lampy z włókna, które bardzo ciężko wypolerować/zmatowić. Jak znajdę ten wpis na googlach to się odezwę :)
Swego czasu sporo czytałem na temat regeneracji reflektorów i z tego co pamiętam nie ma takiego rodzaju który ze względu na materiał użyty do produkcji nie mógł być poddany regeneracji. W zależności od rodzaju są używane inne metody regeneracji... to wszystko ;)
Ok. Znajomy powiedział mi ostatnio że trafił na jakieś Volvo gdzie nie dało rady ale to może jego metody jedynie były nieskuteczne :)
Może klosze szklane a nie z tworzywa. Takie szklane by się chyba dało rady wypolerować tlenkiem ceru.
Dzisiaj regenerowalem lampy w bmw 1 e87 2005r. Masakra jakaś. Wydawało mi się jakby na lampy była nałożona jeszcze jakaś mega mocna warstwa ochronna ponieważ papierem ściernym ciężko się matowilo. Musiałem bardzo mocno dociskac aby w końcu ruszyło. Zrobiłem już chyba z 15aut i wszędzie było cacy lecz w tym BMW, miałem kłopot. Polerowanie też nie wyszło jak chciałem. Właścicielowi się podobało lecz jak dla mnie nie uzyskalem efektu końcowego jak w innych autach. Nie uważam się za specjalistę więc nie krytykujcie mnie z miejsca. :)
Jest to forum o tematyce Hondy , czy ogólne forum dyskusyjne na temat Mini volvo BMW ?