PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana zaślepki/uszczelki wałka wydechowego - B16A2

AdiWNC
19-11-15, 00:52
Witam, porał się już ktoś z tym wyzwaniem ? Strasznie cieknie z okolic VTECa/aparatu i właśnie tej uszczelki: http://s883.photobucket.com/user/mitch667/media/IMG_3429.jpg.html

W manualu szukałem i szukałem i się nie doszukałem - obstawiam iż wystarczy zrzucić pokrywę zaworów i odkręcić ostatnią stopkę i zwyczajnie go wypchnąć - ale to tylko moje przeczucie, będę pewniejszy jak ktoś zarzuci radą jak to wszystko poszło i czy smarować taką uszczelkę przed montażem/na co uważać - z góry dzięki ;)

Aha, B16A2 siedzące w jajku ;)

Furious
19-11-15, 07:16
ściągnij pokrywę, odkręć skrajną podporę wałka wydechowego, wyciągnij zaślepkę(wypchnij), wyczyść wszystko i uszczelnij ponownie dobrym silikonem (np. Dirko)

AdiWNC
19-11-15, 12:34
O to mi chodziło - jeszcze jedna sprawa bo nie mam dynamometru z zakresu bodajże kilkunastu Nm - mogę to dokręcić na wyczucie czy lepiej taki załatwić ? Tą zaślepkę rozumiem ze mogę użyć jeszcze raz tylko przejechać nią Reinzosilem ? (bo taki mam) czy jednak pokusić się o nowy OEM ?

kazik2_h9w3
20-11-15, 07:36
Ja mam zamiennik tjuningowy skunk czy password jest o tyle lepsza że ma 3 pierścienie uszczelniajace

AdiWNC
20-11-15, 10:49
Gdzie taką dorwać ? Wtedy nie trzeba jej obsmarowywać silikonem ?

kazik2_h9w3
21-11-15, 09:01
Można kupić min na forumowej giełdzie nazywa się to cam seal czy jakoś tak
Nie pamiętam czy u mnie smarowalem siliconem