Zobacz pełną wersję : Civic 7 sedan elm327
Witam kolegów.
Czy miał może ktoś styczność z modułem obd2 bluetooth elm327? Zainstalowałem aplikacje android torque i nie chce mi się komunikować.
Na pewno masz sparowane urządzenie przez bluetooth? Dodane jako zaufane itp? Bo ja nic innego nie robię jak wyszukanie w bluetooth i łączenie.
To sparowanie urządzenia zawsze mnie irytuje -.-
mi ostatnio przestał działaś. Świeci na czerwono i nic.
W programie wyszukuje urządzenie ale się nie połączy z autem
mi niby telefon łączy się z urządzeniem ale to urządzenie nie chce się chyba połączyć z samochodem.
Daję zrzut ekranu.
http://lukaszmaj.pl/honda.png
A może mam złe wybrany protokół komunikacji
usuń urządzenie z pamięci bt w telefonie i jeszcze raz połącz,
a jak podłączasz 1szy raz to musisz wejść w telefonie w ustawienia/bluetooth i tam się połączyć, podać pin (0000 / 1234), dopiero wtedy włączasz torque
usuń urządzenie z pamięci bt w telefonie i jeszcze raz połącz,
a jak podłączasz 1szy raz to musisz wejść w telefonie w ustawienia/bluetooth i tam się połączyć, podać pin (0000 / 1234), dopiero wtedy włączasz torque
Ja tak robiłem z kilka razy i nic nie pomogło,może być tak jak mi sprzedawca powiedział,moduł ELM327 jest nowszy niż oprogramowanie w kompie i jest problem,wymieniłem na 2 kolejne i to samo,sprawdź sobie OBD2 doctor jest za free na androida :)
Masz polifta czy przedlista? Jak miałem problem z moja EMka to kolega forumowy diagnozował mi przez ten modul i własnie u niego w polifcie wszystko elegancko a u mnie nie łaczyło sie z autem w przedlifcie, moze jednak ma to jakies znaczenie...
Mam polifta.... wydaje mi się ze moduł jest walnięty.. Wpiąłem pod kilka innych samochodów i też niby tel z modułem się łączy ale z samochodem nie chce. Sprawdzone na ford fiesta mk6 , toyota corolla e12 , audi a4 2002r.
spróbuj z innym telefonem, jeżeli nie ruszy tak jak napisałem, odeślij moduł. Możliwe że jakaś wada fabryczna
Albo inny program, masz windows czy android?
Na screnie wygląda jak podłączony na zgaszonym silniku. A jak zapalisz silnik masz to samo? ikonka modułu znaczy że jest podłączony, powinno wystarczyć zapalenie silnika
Główny szczegół to dobre sparowanie urządzeń. Na necie pełno filmikow każdy tylko pokazuje ze klik i działa. A jak to dobrze ze stroic to nie pokazują, raz trafiłem na konkret filmik krok po kroku i działało a teraz na uja pana nie moge znaleźć :/
No i jak to sie skonczylo? Dziala? Bo mam tak samo
Miałem to samo przy swoim ufo z 2010, testowałem na wszystkie sposoby z różnymi telefonami, aplikacjami i tabletem. Za każdym razem łączy się z urządzeniem ale z samochodem nie chce, albo połączy się i zaraz zrywa połączenie. Ponadto raz jak próbowałem podczas jazdy to wyskoczył mi błąd poduszek powietrznych więc odłączyłem to gówno. Testowałem też w astrze 2 i też nie działa. Jako, że elm 327 zamawiałem bezpośrednio z chin napisałem reklamacje i oddali mi kasę. Chciałem teraz zamawiać drugi ale widzę, że więcej osób ma takie problemy w Hondach. Może by zamówić jakiś droższy, ma ktoś do polecenia sprawdzony?
Pozdrawiam,
Michał
Nie udało mi się dogadać z modułem i zwróciłem go na gwarancji. Jak przyślą nowy to będę walczył dalej.
Nie wiem co macie za sprzęt ale u mnie działa bez żadnych ustawien. Jedynie parowanie i wszystko działa. Testowalem na kilku telefonach i nigdzie nie miałem takich problemów.
Ja kupiłem ten
http://allegro.pl/show_item.php?item=5788467910
Mam ten niebieski i 0 problemów. Najważniejsze to sparowanie urządzeń i tyle.