PDA

Zobacz pełną wersję : Seryjny zawias - obniżenie 3 cm

assane
10-11-15, 11:40
Witam jak w temacie mam seryjny zawias i chciałbym obniżyć delikatnie auto o 3 cm . Czytałem na forum sporo i gwint różnego rodzaju na takie obniżenie to strata pieniędzy. Pomijając ze te tanie są twarde i do d... Chciałbym aby zawieszenie amortyzowalo a nie jechalo się jak taczka.

I teraz pytania do was.

Co lepiej zrobić
kupić sprezyne np eibach gdzie musze się liczyć z wydatkiem powiedzmy 300 zł używki ?

Zrobić tak zwany top hats czyli do czapek dospawac tulejki po 3 cm i ściskam sprezyne zmniejszając skok amortyzatora ?

Cięcie sprężyn jakieś pseudo gwint go cos tam za 300 zł odpadają. Bo znam takich artystów co to montują czy tną a potem placz.

I ostatnie pytanie co da większy komfort ? scisnie ta sprężyna o te 3 cm seryjna czy eibach na seryjnym amorze ? Niestety nie mam porównania seria vs eibach

qureku.
10-11-15, 13:25
zawias z proteca ?

sparco
10-11-15, 13:33
Top hatsy nie obnizaja samochodu ;)
zaloz pro kity + ewentualnie top hatsy co by amory nie siadly za szybko. Aa i na prokicie bedzie wiecej niz te 30mm.

assane
10-11-15, 13:53
Myślałem ze obniża bo jeżeli amora skraca to i sprezyne bardziej ściska ? Przynajmniej według mojego myślenia ale może i się myle.

Ile będzie na eibach ? Ma ktoś taki set ?

sparco
10-11-15, 14:06
Nic nie sciska. Przenosisz wyzej gorne mocowanie amora, czyli masz obnizenie -30, dokladasz top hats +30, i amor pracuje w "seryjnym" zakresie, jednoczenie majac glebe -30.

assane
10-11-15, 14:16
Ok dzieki za wyjaśnienie ogólnie szukam sprężyn które obniża max 4 cm według producenta te pro kit obniżają 35 mm ale czytałem jedni pisza ze więcej drudzy ze tak jak podaje producent ... a może jest ktoś w stanie polecić coś innego. czy te eibach to dobry wybór ?

Albo jak kolega wyżej z wersji pro tec ?