Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kilka pytań o MA

kataklysm
10-11-15, 01:30
Cześć, kupilem wczoraj civica ma.
W związku z tym że to moja druga Honda mam kilka pytań

1. Wskaźnik temperatury powinien być max na znacznie poniżej połowy skali?
2. Zauważyłem że wiatrak długo działa na postoju a być może działa cały czas, tzn otworzyłem maskę i pracował czekałem jakieś 5 minut i mimo że chłodnica zimna to nadal chodził aż zgasilem silnik.
3. Leci woda pod nogi kierowcy po drugiej stronie sucho zakładam że podłoga nie ma dziur bo nie stwierdziłem, gdzie szukać przyczyny ?

Dzięki

fełtek
10-11-15, 02:23
1. Max przed polowa.
2. Nie powinien tyle chodzic.
3. Byc moze uszczelka podszybia,choc nie spotkalem sie ze tak sie dzialo od kierowcy.

bartek_levis
10-11-15, 09:06
jak od strony kierowcy to bardziej obstawiam nagrzewnicę, lub gumka linki maski się wyrobiła/spadła i tym otworem może lecieć, skoro wiatrak chodzi długo sprawdz poziom płynu, może termostat się też zacinać, lub wiatrak na krotko podłączył...

pafels
10-11-15, 09:13
jak od strony kierowcy to bardziej obstawiam nagrzewnicę, lub gumka linki maski się wyrobiła/spadła i tym otworem może lecieć, skoro wiatrak chodzi długo sprawdz poziom płynu, może termostat się też zacinać, lub wiatrak na krotko podłączył...

Albo jest zwarcie na czujniku temp płynu, wentylator zalacza sie zaraz po włączeniu zaplonu?

bolo741
10-11-15, 09:13
Skoro wiatrak caly czas chodzi to albo czujnik padl albo sprzedawca zwarł na krótko zeby caly czas wiatrak nawalał, tylko problem w tym ze jak czujnik padnie to wogole nie odpala wiatrak ( bynajmniej tak bylo w moim przypadku )
Odpal jak zimny i sprawdz czy odrazu wiatrak sie nie włącza.