Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alarm wyje co chwile/zarwana noc i milosc sasiadow

maldito82
06-08-08, 09:07
Witam
Szukalem w tematach,ale nie znalazlem odp na moj problem. Otoz dzisiejsiej nocy, alarm zaczal dzialac ok 2 w nocy.Myslalem, ze ktos cos....Poszedlem spac a po ok40min to samo. Sytauacja powtarzala sie coraz czesciej,az wychodzili obudzeni sasiedzi.Odlaczelem kabel od akumulatora,bo musze isc do pracy, a nie zostawie jej, wyjacej co pare minut.Mam oryginalny alarm hondy i immobiliser, zadnych dodatkowych rzeczy.Prosba, pomozcie.

Pati
06-08-08, 12:37
najpewniej masz słaby akumulator.

Yanos
09-08-08, 21:47
najpewniej masz słaby akumulator.
Dobrze prawi ;)

Jak kupiłem autko, i założyłem alarm miałem ten sam problem. Powodem był bardzo słaby akumulator. Po wymianie aku wszystko zaczeło działać bez zarzutu :)

Wombat
09-08-08, 22:08
albo zaśniedziała któraś z krancówek, przerwie obwód na poł sekundy a alarm robi awanture. Może wilgoć sie dostała i raz prąd płynie "przez wilgoć" a raz nie.

niobass
10-08-08, 15:34
...ja tez bym obstawiał ,którąś krańcówkę lub alarm padł!

maldito82
13-08-08, 23:58
moze racja z tym akumulatorem, bo po kupnie jak ja mylem, wlaczylem radio na jakies pol godzinki. Potem o dziwo nie moglem odpalic. Odpalila ledwo ledwo po kilku probach. I po tej akcji nocnej z alarmem, musialem korzystac z kabli bo tez nie chciala odpalic. Mialem z tym alarmem jechac do mechanika, ale kit z tym. Kupuje nowy aku(Bosha), zobaczymy, moze w tym tkwi problem.