xluki
08-11-15, 15:23
Jestem jakieś 3 tygodnie po wymianie osłon amortyzatorów z odbojami oraz łożyskami amortyzatorów (OEM HONDA). Problem polga na tym, że z przedniego zawieszenia dochodzą jakieś strasznie denerwujące dźwięki. Są to trzaski (jakby jakieś plastikowe elementy), które występują po deszczowych dniach lub w czasie gdy pada. Występują na niewielkich nierównościach, a także na łukach. Myślałem, że to wina łożyska amortyzatorów, więc kupiłem zestaw naprawczy w ASO, żeby mieć święty spokój. Niestety w taką pogodę, która obecnie jest, dźwięki te nasiliły się i strasznie mnie irytują.
Na forum niestety nie znalazłem wątku z podobnym problemem :(
Dlatego zwracam się do Was o pomoc.
Przy wyciąganiu amortyzatorów sprawdzałem wszystkie elementy zawieszenia i nie było jakichkolwiek luzów.
Do głowy przychodzą mi jedynie sprężyny, które hałasują przez kamienie/wodę/błoto, które dostają się tam w czasie deszczu.
Na forum niestety nie znalazłem wątku z podobnym problemem :(
Dlatego zwracam się do Was o pomoc.
Przy wyciąganiu amortyzatorów sprawdzałem wszystkie elementy zawieszenia i nie było jakichkolwiek luzów.
Do głowy przychodzą mi jedynie sprężyny, które hałasują przez kamienie/wodę/błoto, które dostają się tam w czasie deszczu.