Zobacz pełną wersję : Preparaty na zabezpieczenie? Pomoc
Witam nie wiem czy dobrze umieściłem temat ale chodzi o preparaty na zabezpieczenie nadkoli, chodzi mi o takie które kupie i nałoże na nad kole czy może spryskam czy coś podobnego, może ktoś zna jakieś? Bo teraz nie mam żadnej rdzy ale chcę uniknąć jej powstania
Proszę o pomoc
od strony kola daj baranka w sprayu, po otworzeniu drzwi masz specjalne dziurki w nadkolu i tam zaaplikuj silikon do profili zamknietych takze jest w sprayu z specjalnym wezykiem. Przy okazji wpusc to tez w progi jesli masz cale i finito ;)
Subtil dzieki wielkie :)
Wierzba ten preparat znam ale jego sie nie stosuje przed koncowy malowaniem auto ? czy poprostu moge tylni blotnik tym spryskac ?
Ja tam nakładałem Noxudol 900 pędzlem w kilku warstwach. Imho b.dobry środek, nie twardnieje na kamień, pod paznokciem czuć, że jest elastyczny.
w sumie to trzeba zapodkladowac blotnik ;) wyczysc wnetrze szczotka druciana czy czym tam chcesz, pozniej przetrzyj benzyna ekstrakcyjna i na to podklad epoksydowy, moze byc novol czy co tam chcesz. Tylko pozniej staraj sie konserwe kupic tej samej firmy. I na pomalowane nadkole nakladasz baranka. Noxudol fajny ale oprocz ceny(wysokiej) niczym specjalnym sie nie wyroznia. Ja robilem wszystko Boll-em i juz 2 rok trzyma sie wsio na aucie, najwazniejsze odpowiednio przygotowac powierzchnie ;)
Szczerze to odłożyłbym to na lato, będzie ciepło, sucho i zrobisz to porządnie. Jakby sypali solą to wystarczy spłukać czystą wodą i dbać, żeby błoto nie zalegało.