PDA

Zobacz pełną wersję : Coś strzeliło w lusterku

tomson1991
03-11-15, 14:20
Cześć zawsze na noc składam lusterka od strony chodnika, aby ktoś mi go nie zahaczył, urwał, rozbił... któregoś razu, gdy rozkładałem lusterko do pozycji wyjściowej dodam że to elektryczne lusterka civic 5 gen, coś w lusterku strzeliło i zaczęło latać przód i tył bez możliwości zablokowania go w odpowiedniej pozycji " środkowej". Nie chce rozbierać szkła bo nie do końca wiem jak to się robi, a nie chce go pobić lub połamać ramki, czy komuś z Was takie coś się zdarzyło i czy jest możliwość naprawienia tego elementu czy nie bawić się w to i kupić nowe lusterko. Pozdro

Kurpiu
03-11-15, 17:33
Bez rozebrania lusterka chyba się nie da :/ Możliwe, że wewnątrz pękł jakiś plastik lub prowadnica spadła czy coś... musisz rozebrać lusterko, a do tego znajdziesz dużo tutoriali na forum ;)

Dxp1245
03-11-15, 23:03
Miałem to samo w swojej, problemem było to, że pękł taki jakby ogranicznik, który odpowiadał właśnie za zablokowanie lusterka w pozycji środkowej

toby86
04-11-15, 18:50
mam dokładnie ten sam problem ale niestety bez rozbierania się nie obejdzie, w moim przypadku jest jeszcze kłopot bo śruba, którą trzeba odkręcić od spodu lusterka jest tak zardzewiała że nie dało się jej ruszyć :/ chyba będzie trzeba rozwiercać.

Karpiczek
05-11-15, 12:31
Obudowa lusterka jest dociskana przez sprężynę do podstawy. Sprężyna zaś jest zabezpieczona pierścieniem. U mnie pierścień wytarł swój rowek i sprężynę wystrzeliło. Możesz spróbować nagwintować ten element i dać tam nakrętkę, która przytrzyma sprężynę. Ja tak przejeździłem pół roku. Później wymieniłem lustro.