PDA

Zobacz pełną wersję : Smród z klocków

piero77
05-08-08, 15:54
Witam. Niedawno wymieniłem klocki w moim eg 3 a ostatnio po ostrej jeździe po zgaszeniu silnika unosił się z nich dym i smród.Czyżby były kiepskiej jakości?Co prawda kupione w jc ale wydaje misie ze nie powinny się tak nagrzewać mimo wszystko?Wiecie co może być powodem tego?

tomcyk
05-08-08, 15:57
jakie klocki ?
masz moze stary plyn hamulcowy??
moze klocki nadal dociskaja mocno do tarczy? (zle zalozone)przez co nadal przwodza cieplo od tarcz(y)

marecki27
05-08-08, 20:48
A dobrze wyczysciłes te blaszki w prowadnicach klocków woze sie nie cofają i ciągle ocierają o tarcze?

Latino :)
05-08-08, 20:54
a sprawdziles stan tarcz??

piero77
07-08-08, 09:10
a sprawdziles stan tarcz??
Tarcze są nowe

A dobrze wyczysciłes te blaszki w prowadnicach klocków woze sie nie cofają i ciągle ocierają o tarcze?
Nie robilem tego sam wiec trudno stwierdzić jak dokładnie to zrobił mechanior. A jak mogę to sprawdzić?

jakie klocki ?
masz moze stary plyn hamulcowy??
moze klocki nadal dociskaja mocno do tarczy? (zle zalozone)przez co nadal przwodza cieplo od tarcz(y)
płyn hamulcowy nie wiem ile jest już w hance ja ja mam 2 lata i jeszcze nie wymieniałem. Sugerujesz żeby wymienić?

lakazs
09-08-08, 00:21
Tarcie klocka hamulcowego o tarcze nigdy nie pachnie. Nic innego tam nie będzie śmierdzieć.

Normalne

tomcyk
09-08-08, 15:14
sam widzisz co ludzie pisza, wyczyscic zaciski, wymienic plyn, odpowietrzyc i powinno byc si;)

piero77
11-08-08, 14:58
Dziękuje wszystkim za podpowiedzi. zabiorę
się więc za generalne sprawdzenie zacisków.