PDA

Zobacz pełną wersję : problem z BRC

kadamcz
01-11-15, 22:52
ja w swoim civicu 1.4 benzyna z załozoną instalacją BRC zauważyłem, ze jak jade na gazie i puszczam na luz to obroty silnika schodzą mi do 500 i ustalają na 900
gdy jade na benzynie to tego zjawiska nie ma. Byłem w autoryzowanym warsztacie brc i niby wszystko ok. Może ktos miał podobne objawy? Czy to normalne zjawisko?

assane
02-11-15, 14:05
jezeli w serwisie powiedzieli ze ok .. to tak musi byc .. choc moim zdaniem nie powinno to miec miejsca jeszcze kwestia taka czy to sekwencja czy zwykla instalacja ? jest duzo objawow powodujacych takie dzialanie np za niskie cisnienie na parowniku, czy przewody wtryskiwaczy ktore powinny byc rowne , wkretki jak najblizej wtryskow benzynowych pod katem, filtry gazu itp.

Jedras
02-11-15, 16:41
ja w swoim civicu 1.4 benzyna z załozoną instalacją BRC zauważyłem, ze jak jade na gazie i puszczam na luz to obroty silnika schodzą mi do 500 i ustalają na 900
gdy jade na benzynie to tego zjawiska nie ma. Byłem w autoryzowanym warsztacie brc i niby wszystko ok. Może ktos miał podobne objawy? Czy to normalne zjawisko?
@Fełtek miał taki sam objaw u siebie na BRC w b18... z tego co kojarzę dobre strojenie rozwiązało kłopot :)

fełtek
02-11-15, 17:46
@Fełtek miał taki sam objaw u siebie na BRC w b18... z tego co kojarzę dobre strojenie rozwiązało kłopot :)

Tzn Jedras mi lecialy do zera. Teraz mi tez leca na pińcet i tak jest ok. Wiekszosc ludzi mowi ze tak na lpg ma byc i tyle.
Uwazam ze to nie jest usterka.