Zobacz pełną wersję : Spawanie misy olejowej
Witam mam pękniecie na misy olejowej, można ja jakoś pospawać na aucie lub skleić bez ściągania misy??
Kiedyś próbowałem spawać miskę migomatem ale nawet na najniższym prądzie była taka temperatura że powstawały mikropęknięcia, wydawało się że jest szczelna ale po nalaniu wody na próbę i tak ciekło. Postawiłem wtedy na druciarską metodę, mianowicie zakleiłem pęknięcia poxliliną, obłożyłem znaczny obszar miski siateczką i naniosłem żywicę. Powstała twarda skorupa, auto jeździ tak już kilka lat i nic się z tym nie dzieje ;) Oczywiście miskę musiałem zdjąć aby to zrobić...
Popękało bo złe parametry dałeś. Znajdź kogoś z TIGiem jak masz dostęp, żeby Ci to pospawał. Bez ściągania misy ; D? I bez spuszczania oleju jeszcze może chcesz spawać?. Musisz zdjąć misę, oczyścić miejsce pęknięcia z rdzy i farby oraz oleju i wtedy możesz spawać.
bartek_levis
31-10-15, 21:36
weź lepiej zadzwoń do ralfa ma miski do wszystkiego a nie się bawisz w drutowanie, puści ci spaw i tylko problem a używana miska więcej jak 100 zł Ci nie wyjdzie
a weź lepiej kup nową, bo ta pewnie i tak niedlugo zardzewieje a głowa spokojna :)
Kiedyś próbowałem spawać miskę migomatem...
dobrze napisałeś! próbowałeś ;) Da się to ogarnąć spokojnie MAGiem ale czy warto oceń sam... lepiej poszukać dobrej michy i wymienic... aa do wymiany trzeba zdjąć fragment układu wydechowego z tego co pamietam