PDA

Zobacz pełną wersję : Spawanie misy olejowej

zulus171
31-10-15, 15:56
Witam mam pękniecie na misy olejowej, można ja jakoś pospawać na aucie lub skleić bez ściągania misy??

tomcat
31-10-15, 17:40
Kiedyś próbowałem spawać miskę migomatem ale nawet na najniższym prądzie była taka temperatura że powstawały mikropęknięcia, wydawało się że jest szczelna ale po nalaniu wody na próbę i tak ciekło. Postawiłem wtedy na druciarską metodę, mianowicie zakleiłem pęknięcia poxliliną, obłożyłem znaczny obszar miski siateczką i naniosłem żywicę. Powstała twarda skorupa, auto jeździ tak już kilka lat i nic się z tym nie dzieje ;) Oczywiście miskę musiałem zdjąć aby to zrobić...

Poll
31-10-15, 19:32
Popękało bo złe parametry dałeś. Znajdź kogoś z TIGiem jak masz dostęp, żeby Ci to pospawał. Bez ściągania misy ; D? I bez spuszczania oleju jeszcze może chcesz spawać?. Musisz zdjąć misę, oczyścić miejsce pęknięcia z rdzy i farby oraz oleju i wtedy możesz spawać.

bartek_levis
31-10-15, 21:36
weź lepiej zadzwoń do ralfa ma miski do wszystkiego a nie się bawisz w drutowanie, puści ci spaw i tylko problem a używana miska więcej jak 100 zł Ci nie wyjdzie

cycek23
05-11-15, 08:38
a weź lepiej kup nową, bo ta pewnie i tak niedlugo zardzewieje a głowa spokojna :)

maciooZD
05-11-15, 22:40
Kiedyś próbowałem spawać miskę migomatem...

dobrze napisałeś! próbowałeś ;) Da się to ogarnąć spokojnie MAGiem ale czy warto oceń sam... lepiej poszukać dobrej michy i wymienic... aa do wymiany trzeba zdjąć fragment układu wydechowego z tego co pamietam