Zobacz pełną wersję : Brak kontrolek na zegarze B16A2
Witam jestem w trakcie wkladania B16A2 do civica eg5 i napotkalem problem tego typu ze kiedy przekrecam kluczyk na zaplon nie pojawia mi sie kontrolka cisnienia oleju oraz check engine, tylko kontrolka akumulatora.Samochod normalnie odpala, lecz rowniez nie dziala obrotomierz i wskaznik temp. kontrolka swiatel dlugich oraz podswietlenie zegarow normalnie dziala. Macie jakis pomysl gdzie zaczac szukac problemu?
Najprawdopodobniej jest problem w wiązce. Wszystkie przewody połączone poprawnie?
Wiazki dobrze podpiete, tak myślę przynajmniej, kwestia tylko czy może być roznica w wiazce kabinowej z 95, a silnikowej 92, a czy jest możliwość puszczenia bezpośrednio z czujnika ciśnienia przewodu na zegary i od temperatury również? Chciałbym sprawdzić czy samochód dobrze się nagrzewa?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
To może ktoś wie czy da się bezposrednio doprowadzić do zegarów sygnał z czujników temp, ciśnienia oleju i obrotomierza? Czy to wszystko musi iść przez komputer i dopiero do zegarów?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka