PDA

Zobacz pełną wersję : Stuki w podwoziu

piomal
22-10-15, 20:31
Witam.Mój problem polega na tym że po przejechaniu kilku kilometrów i jeżdzie z prędkością pow.100 km/h pojawiają się stuki z lewej strony nadwozia.Ich częstotliwość wzrasta ze wzrostem prędkości ,a po zmniejszeniu prędkości do 70 km/h wyrażnie czuć uderzenia w podłogę pod nogami kierowcy.Wydaje mi się jakby sanki zawieszenia uderzały w podłogę.Wymieniłem przegub zewnętrzny ,wewnętrzny nie wykazuje luzów(nagłe przyspieszanie na 5 biegu nie powoduje drgań nadwozia).Zostało sprawdzone mocowanie całego zawieszenia oraz luzy na końcówkach.Nadmienię że problem nie wstępuje za każdym razem,a po jego wystąpieniu i zredukowaniu prędkości ustaje i nie pojawia się po dodaniu gazu.Jednak mała zmiana kierunku jazdy powoduje jego powrót.Tak więc raz jadę 100km/h normalnie a za chwilę są takie drgania i stuki jakby cos miało się urwać.Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał?

Jedras
22-10-15, 20:50
Dyfer może się sypie w skrzyni... tez takie objawy mogą się pojawić
Tylko ze to bardziej drgania niż stuki

bartek_levis
23-10-15, 10:58
końcówka, łączniki staba...

piomal
23-10-15, 18:37
Jedyny luz jest na dolnym sworzniu wahacza.Nie jest on duży i nie wiem czy to może być przyczyna.

bartek_levis
25-10-15, 17:51
jak naj bardzoej tak

piomal
27-10-15, 11:00
Niestety wymiana sworznia i przegubu zewnętrznego nie przyniosła poprawy.Czy to może być wina przegubu wewnętrznego mimo nie nie ma luzu?