Zobacz pełną wersję : wahacz wzdłużny wleczony itr a eg6
Siema, mam taki problem kupiłem swap hebli z itra i z tyłu na jednym wahaczu jest zrobiona taka jakby fasolka od osi koła, nie wiem co ktoś tam dziubał... Czy te wahacze są takie same między itr a eg6? mogę do mojego wahacza założyć wszystko z tego itr typu zacisk piasta 5x114.3 itp żeby pasowało p&p czy są jakieś inne rozstawy otworów średnice , miał ktoś z tym do czynienia?
http://i.imgur.com/l5KqZSP.jpg
wachacz po jakims porzadnym strzale kolem w kraweznik :p wpadniesz w dolek i pochylenie kola Ci sie zmieni
dlatego pytam czy podpasi mój pod ten hebel z itr czy muszę szukać z itr następnego
Wahacz tylni z itr rożni się od tego z eg6 czopem piasty, w itrze jest dłuższy (w piaście łożyska są szersze). Także piasty tylnej z itra nie założysz na wahacz z eg6. Możesz zdemontować czop piasty z tego wahacza itr (4 śruby torx i ta duża nakretka), tylko te torxy fabrycznie maja klejone śruby wiec trzeba je porządnie podgrzać żeby odkręcić. Kupujesz wahacz od civica 5 lub 6gen z bębnem (groszowe sprawy) demontujesz czop piasty i montujesz ten z itra :)
Jesteś pewny że czopy piast mają takie same mocowania? I że wystarczy tak naprawdę je przełożyć do każdego innego wahacza?
tak czopy od hamulcow taczowych i bębnowych maja takie same mocowania do wahacza, robiłem nawet taką przekladke