sq8gka
20-10-15, 18:06
Właśnie niedawno stałam się posiadaczką hondy civic VII hatchback 1,4 . Jestem zadowolona z auta , ale nurtują mnie dwie rzeczy - pierwsza : honda ma raczej sportowe zawieszenie , jest bardzo niska , nie mogę wjechać na posesję , żeby nie zaczepić tłumikiem . Z dokumentacji wynika, że ma założone sprężyny H&R , ale o ile obniżane ? nie wiem , czy po zdjęciu tychże będzie wiadomo? - chciałabym przed zimą wymienić je na normalne - jak obserwuję inne hondy w mieście to są o wiele wyższe i mają większy prześwit . Jakie polecacie sprężyny , żeby podniosły moje auto? Żebym nie jeździła jak pług zimą ?
I druga sprawa - jaki akumulator do tej hondy ? - ten co jest teraz nie ma żadnych oznaczeń , jaki prąd ładowania itp. nawet nie bardzo jest jak pomierzyć jego żywotność , bo nie ma parametrów. A czasem pojawiają się problemy z odpaleniem silnika ....
I jeszcze jedno - jakie macie felgi i opony w swoich autach? U mnie teraz są 195/60 /15 a w książce niby zalecają 185/70 /14 . Liczę na pomoc kobiecie :)
I druga sprawa - jaki akumulator do tej hondy ? - ten co jest teraz nie ma żadnych oznaczeń , jaki prąd ładowania itp. nawet nie bardzo jest jak pomierzyć jego żywotność , bo nie ma parametrów. A czasem pojawiają się problemy z odpaleniem silnika ....
I jeszcze jedno - jakie macie felgi i opony w swoich autach? U mnie teraz są 195/60 /15 a w książce niby zalecają 185/70 /14 . Liczę na pomoc kobiecie :)