Zobacz pełną wersję : civic em2 sprezyny standardowe
magnus8891
20-10-15, 17:41
Witam
czy orientuje sie ktos moze gdzie moge kupic standardowe nie zadne obnizajace sprezyny do civic em2
bo nigdzie nie moge znalezc a potrzebuje na przod i tyl
z gory dzieki
Hmm, posiadam takie sprezyny jakby Cie interesowały :)
magnus8891
20-10-15, 18:49
niechce uzywanach potrzebuje nowe
Przemyśl czy chcesz zwykle zprezyny strasznie auto ci się podniesie
magnus8891
20-10-15, 19:09
mam teraz sprezyny eibach sportline i na nich strasznie mi siadl i juz pare razy zderzak urwalem na nich i dla tego chce je wymienic na wyzsze
a moze jest w warszawie ktos kto sie zna na sprezynach spotka sie ze mna zobaczy zamochod i doradzi mi co mam robic bo z tymi sportline juz nie wytrzymam jeszcze troche i calkowicie odpadnie mi zderzak tylni
to zaloz podkladki pod sprezyny
magnus8891
20-10-15, 21:40
dzieki za podkladki juz wole sprezyny nowe kupic
sorry ale jak Ci się udało urwać zderzak na sportline? nie dają one jakiejś super gleby...
dobre pytanie :) nie wiem jak trzeba jezdzic zeby do tego doprowadzic :)
Mi na sportline łapał tyłem o progi zwalniające.
To wymienić może amortyzatory trzeba bo już ich nie ma Ją w komplet osób i dokładka zderzaka z tyłu zderzak jest niższy i nic nigdy o nic nie zachaczylem
magnus8891
21-10-15, 15:17
amortyzatory wymienialel razem ze sprezynami wiec sa nowe a zdezaka nie mam tego orginalnego tylko jakis inny i miedzy ziemia a tym zderzakiem iest 5cm i zachaczalem nim o rozne rzeczy
a czy sprezyny od 1.7 125km vtec beda pasowaly do mojego 1.7 120km chyba sie niczym nie roznia tylko silnikiem
michal9049
21-10-15, 21:13
Ja miałem sportline, dokładkę na przód felgę 17 i nic nie oberwałem nigdy :P a no i przez pole nawet tak jechałem :D. Więc może kolego pomyśl nad MTS'ach. Bo jak wsadzisz oem springi to będzie to taka koza że hohohoho
oj tam czepiacie sie, wy pewnie nauczyliscie sie parkowac ciagle tyłem, chce gosc serie to spox co to za problem : ) mega kozy niema a przynajmniej mozna jezdzic wszedzie :) na serii mialem tak wtedy jeszcze niewiedzialem ze mozna obnizyc i byłem bardzo zadowolony :D
http://www.meentor.com/h/pierwszy.jpg
To wymienić może amortyzatory trzeba bo już ich nie ma Ją w komplet osób i dokładka zderzaka z tyłu zderzak jest niższy i nic nigdy o nic nie zachaczylem
Amory są dobre. Wydech jest nisko i wielki, nikt nie pisał o zderzaku Panie.
magnus8891
25-10-15, 14:48
a na sprezynach mts z obnizeniem 30mm auto bylo by wyzsze niz na tych sportline czy nie
Byloby wyzsze a ile wyzsze to zalezy od stanu amortyzatorów.
Na początku jak kupiłem też myślałem o obniżeniu, ale jak zobaczyłem (na swojej serii), że na parkingu między przodem a krawężnikiem zostało może z 1 cm prześwitu szybko wywiało mi ten pomysł z głowy :D
E tam, zwyczajnie trzeba poszukac innego kraweznika :P w serii EMka to straszliwa koza :)
michal9049
26-10-15, 07:38
Wczoraj widziałem em'kę totalną serię tylko że polift i jak stała zaparkowana to rzeczywiście przedni zderzak był blisko krawężnika. Więc jeśli chcesz mieć auto na co dzień to nie obniżaj ;). Zrób sobie dobre audio, wygłuszenie i styknie wg. mnie oczywiście ;)
magnus8891
26-10-15, 09:04
amortyzatory sa nowe w sierpniu zakladane czyli na tym sprezynach mts powinien stac wyzej niz na tych sportline co mam zalozone
bedzie stac napewno rowniej, poszukaj sobie tematu edelwolf'a i jego emki. Ona wlasnie stoi na MTSie.
e tam po prostu trzeba pamiętać o nie dojeżdżaniu do krawężnika ja nigdy nie przychaczyłęm ;) ja wole mieć obniżone tak to straszna koza jest jak patrzę na stare zdjęcia ;)
Co wy ludzie z tą kozą? :D Nie przesadzajcie, nie jest tak źle, moja jakoś równo stoi mimo jap, a pojechać można wszędzie, nawet do lasu :D
Dla przykładu od kilku użytkowników Beemek (zagorzali klubowicze marki) słyszałem jak narzekali, że nie mogą się poruszać po naszych drogach na swoich zglebionych furach ... ale za to jest lans ;)
magnus8891
06-11-15, 08:59
Siemka zalozylem sprezyny mts z ovnizeniem 30mm i jest teraz wyzej i tu moje pytanie czy jak pojezdze troche to czy nie bedzue tak ze samochod nie pojdzie nizej
wyzej niz seria czy wyzej niz zaklada producent sprezyn?? sprezyny musza sie ulozyc, dam im tydz czasu :) jesli po tym czasie nie bedzie nizej to wtedy zaczalbym sie przejmowac. ja niedawno zakladalem tez MTS'y tyle ze do Sciona i po kilku dniach usiadl tyle ile producent zalozyl.
magnus8891
06-11-15, 12:48
Chodzi mi o to ze na tych mts jest wyzej niz na tych sportlinach co mialem i jest teraz dobrze i chcialem sie dowiedziec czy po jakims czasie te mts nie usiada bo teraz jest jakies 3cm nad opona i mi to pasuje
mozliwe ze jeszcze usiadzie, nikt Ci na to pytanie na 100% nie odpowie, sprezyny musza sie "ulozyc".