Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czujnik otwarcia klapy

mmart
19-10-15, 14:45
witam

W civic VIII gdzie jest czujnik otwarcia klapy ? Po tym jak mi ktoś wjechał w tył auta klapa niby się zamyka ale auto ciągle sygnalizuje otwarcie klapy. Skutkuje to tym że już dwa razy w nocy mi się akumulator rozładował a auto musze zamykać ręcznie kluczykiem, nie moge pilotem zamknać.

filipfm
19-10-15, 15:55
witam

W civic VIII gdzie jest czujnik otwarcia klapy ? Po tym jak mi ktoś wjechał w tył auta klapa niby się zamyka ale auto ciągle sygnalizuje otwarcie klapy. Skutkuje to tym że już dwa razy w nocy mi się akumulator rozładował a auto musze zamykać ręcznie kluczykiem, nie moge pilotem zamknać.

Stawiam, ze w zamku. A z akumulatorem jest to o tyle dziwne, ze u mnie jak jest dluzej otwarty bagaznik albo drzwi to lampki gasna.

mmart
19-10-15, 17:31
Jak czujnik w zamku to łatwo się nie dobiore do nie go :(. Akumulator nowy, zaczał się rozładowywać po zderzeniu. Wygieła się troche tylnia klapa, zderzak troche pokiereszowany, w środku blacha od bagaznika wygięta ale światła tylnie działają i lampki wew. przygasają, nie zprawdzałem lampki w bagażniku.

filipfm
19-10-15, 17:36
Napisz jeszcze czy to saddam czy 3/5D bo roznice sa spore. Ja pisalem o moim 5D

mmart
19-10-15, 17:42
hatchback 5d, taki jak twój na zdjęciu tylko wyposażenie skromniejsze :)
co ciekawe kobita która spowodowała wypadek też jechała hondą civic hatchback VIII i też czarną

Szyper
20-10-15, 09:16
Stawiam, ze w zamku. A z akumulatorem jest to o tyle dziwne, ze u mnie jak jest dłużej otwarty bagażnik albo drzwi to lampki gasną. U mnie (sedan 2000) lampka bagażnika nigdy nie gaśnie.
Jeszcze prośba: czy naprawdę tak trudno pisać po POLSKU (ze znakami diakrytycznymi) ?

filipfm
20-10-15, 09:24
U mnie (sedan 2000) lampka bagażnika nigdy nie gaśnie.
Jeszcze prośba: czy naprawdę tak trudno pisać po POLSKU (ze znakami diakrytycznymi) ?

Z telefonu trudno

mmart
20-10-15, 09:30
Wina była lampki w bagazniku, czujnik zamknięcia klapy uszkodzony to lampka nie gasła, a raczej powinna.