PDA

Zobacz pełną wersję : Short shifter do mb2

bolo741
18-10-15, 19:45
Witam
Czy istnieje short shifter do mb2 ktory podejdzie bez problemu?
Bo z tego co udalo mi sie wyczytac te co są na allegro nie beda pasowac do angielek.

lookaty
18-10-15, 20:02
Nie podejdzie, trzba przerabiac kulke.

Tyle Ci wystarczy, reszta jest opisana naforum. Trzeba sie tylko troche wysilic i znajdziesz wszystkie informacje.

mort
18-10-15, 20:08
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?246792-S-Short-Shiftery-do-Hondy-Civic-4-5-6-gen-(87-01)-CRX-II-gen-i-Del-Sol albo kupujesz tutaj dedyka pod MB. ;)

Siny83
19-10-15, 12:14
Rozebrać, zbić kulkę 2cm wyżej i masz shortshiftera za free. U mnie działa jak ta lala.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

lookaty
19-10-15, 16:18
No takiej opcji to jeszcze nie widzialem :D

mocno cza walic? Kurna, wszyscy tna, spawaja, a najprostsze rozwiazanie bedzie najlpsze. Powiedz, czy nie przesuwa sie kulka pozniej, siedzi ciasno?

mirasek
19-10-15, 17:19
Zbijać raczej z wyczuciem. U siebie kiedyś tak zrobiłem i jest git, nic się nie przesuwa, siedzi ciasno i działa. Z kolei na innym szifterze, po paru browcach za szybko chciałem wykonać operację i kulka pękła w pi*du :D "Tak jak stałem, tak ją je*łem młotkiem, no takim fest półtorakilowym, ze łba nie było co zbierać..."
Skończyło się na drugim patyku z V-geja z metalową kulką + cięcie i spawanie :)

lookaty
19-10-15, 19:32
"Tak jak stałem, tak ją je*łem młotkiem, no takim fest półtorakilowym, ze łba nie było co zbierać..."

Taaa, wyrwałem chwasta :D

Muszę zatem spróbować u siebie, może nie pęknie ;)

Siny83
20-10-15, 12:36
Z wyczuciem! Najpierw proponuje pomierzyc odstęp do rury wydechowej, bo jak zsuniesz za dużo to będzie kolizja z rurą wydechową, u mnie było ok 3-3,5cm i śmiało kulkę o 2cm można klepnąć. Chwytasz w imadlo luźno drążek po rozbrojeniu do "naga", tak coby kulke chwyciło i walicz w gwint gumowym mlotkiem. Tam było splaszczenie, ale kulka ciasno siedzi. Zalej szczeline kropelką lub cyjanopanem i bedzie.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

gumis1990
30-10-15, 06:22
Albo zakladasz koszyk od 5gen i drazek i po sprawie;-) plus oczywiscie przerobiony drazek;-)