Zobacz pełną wersję : Short shifter do mb2
Witam
Czy istnieje short shifter do mb2 ktory podejdzie bez problemu?
Bo z tego co udalo mi sie wyczytac te co są na allegro nie beda pasowac do angielek.
Nie podejdzie, trzba przerabiac kulke.
Tyle Ci wystarczy, reszta jest opisana naforum. Trzeba sie tylko troche wysilic i znajdziesz wszystkie informacje.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?246792-S-Short-Shiftery-do-Hondy-Civic-4-5-6-gen-(87-01)-CRX-II-gen-i-Del-Sol albo kupujesz tutaj dedyka pod MB. ;)
Rozebrać, zbić kulkę 2cm wyżej i masz shortshiftera za free. U mnie działa jak ta lala.
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
No takiej opcji to jeszcze nie widzialem :D
mocno cza walic? Kurna, wszyscy tna, spawaja, a najprostsze rozwiazanie bedzie najlpsze. Powiedz, czy nie przesuwa sie kulka pozniej, siedzi ciasno?
Zbijać raczej z wyczuciem. U siebie kiedyś tak zrobiłem i jest git, nic się nie przesuwa, siedzi ciasno i działa. Z kolei na innym szifterze, po paru browcach za szybko chciałem wykonać operację i kulka pękła w pi*du :D "Tak jak stałem, tak ją je*łem młotkiem, no takim fest półtorakilowym, ze łba nie było co zbierać..."
Skończyło się na drugim patyku z V-geja z metalową kulką + cięcie i spawanie :)
"Tak jak stałem, tak ją je*łem młotkiem, no takim fest półtorakilowym, ze łba nie było co zbierać..."
Taaa, wyrwałem chwasta :D
Muszę zatem spróbować u siebie, może nie pęknie ;)
Z wyczuciem! Najpierw proponuje pomierzyc odstęp do rury wydechowej, bo jak zsuniesz za dużo to będzie kolizja z rurą wydechową, u mnie było ok 3-3,5cm i śmiało kulkę o 2cm można klepnąć. Chwytasz w imadlo luźno drążek po rozbrojeniu do "naga", tak coby kulke chwyciło i walicz w gwint gumowym mlotkiem. Tam było splaszczenie, ale kulka ciasno siedzi. Zalej szczeline kropelką lub cyjanopanem i bedzie.
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Albo zakladasz koszyk od 5gen i drazek i po sprawie;-) plus oczywiscie przerobiony drazek;-)