Zobacz pełną wersję : civic VI 1.8 nie ciągnie jak wcześniej
Witam od jakiegoś czasu zauważyłem że moj civic już nie idzie tak jak to było ok 2 miesiące temu szczególnie się to objawia na 5 biegu. Wcześniej bez problemu latał 230 km/h a teraz na 4 biegu do 200 w miarę ok ale gdy już bieg się kończy i wbijam 5-tkę nic się w zasadzie więcej nie dzieje. Czego to może być wina świece, kable czy to raczej mało prawdopodobne ?
Kompresję sprawdź, 230 to to auto nigdy nie jechało ;)
Kompresję sprawdź, 230 to to auto nigdy nie jechało ;)
To licznikowe sie nie liczy :(?
Przerabiałem 2 b18c4 w swoim mb6 i na 4 do 200 (licznikowych) jakoś zbytnio problemu nie ma. Ale jak zapinam 5 bieg to jak bym ręczny zaciągnął :D
U mnie w ek4 to samo do odpietej 4 to jest 190 zwawo, potem 5 i za bardzo Nic sie nie dzieje.
Co z tego że są konie mechaniczne jak niutonometrów brakuje... ;)
Co z tego że są konie mechaniczne jak niutonometrów brakuje... ;)
Słyszałeś kiedyś takie pojęcie :D "Pojemności nie oszukasz"?
Chyba, ze masz turbo...
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
To tak z tymi przysłowiami....."łukasz uja ręką nie oszukasz " :p
No licznik mnie nie kłamał bo sprawdzane było z innymi samochodami. Kompresję sprawdzałem jakiś czas temu i była ok. Ale to było jeszcze jak szła na 5 biegu lepiej.
Dokładnie i o to się rozchodzi. :D
Mam to samo. Wymieniłem rozrząd i świece. Wszystko ładnie chodziło a teraz się spier&$?!%o 😠 nie jest to może cewka? Na dodatek jakoś powyżej 7300rpm juz nie chce iść :/
Może zapchany katalizator/tłumiki?
Kata nie ma, tłumik założony nowy 2 miesiące temu coś na wzór OEM. Wszystko śmigało.
Odkopuje
Wygląda na to, że to problem ze świecami :D
Powietrza wymieniony, paliwa jeszcze nie ale to przez to by była taka różnica ? Już nawet na 2 biegu na kapciach 205 nie rwie jak wcześniej