PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z prawym stopem + Rurki pod samochodem

Rudzik82
15-10-15, 19:28
Witam...
Sprawa dotyczy Hondy Civic 1.4, 3d...

Dziś nagle przestał działać mi prawy stop.. z tym, że są to lampy ledowe. Tak, że wymiana żarówki nie wchodzi w grę. Czy to może być wina bezpiecznika który chyba odpowiada za cały komplet stopu - czyli 3 światła. Jakieś porady w czym, może leżeć problem jak nie w bezpiecznikach ? Ledy mają to do siebie, że jak przestaną palić a lampa zabudowana to raczej nie da się ich wymienić.. a nie chce od razy kupować nowych lamp. Nie było nic grzebane przy światłach. Światła mijania działają prawidłowo, tylko przy stopie się nie rozjaśniają.

Jeszcze jedno pytanie.. Planuje wymienić rurki/węże na paliwo i na kable z prądem, którę idą pod samochodem przez całą długość prawie.. czy są jakieś specjalne rurki do Hondy Civic i jak się fachowo nazywają ? :) Mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłem. Pozdrawiam !

Kriss91
15-10-15, 19:58
Co do pierwszego to potencjalna wina: lampy i diod, kostki, przewodów, bezpiecznika, masy, zasilania... Nikt nie sprawdzi wszystkiego za Ciebie niestety. Sprawdź na dobry początek bezpieczniki i czy dochodzi napięcie na kostkę.

Te "rurki" są od układu paliwowego i hamulcowego. Prądu tam nie ma :) Najkorzystniej będzie wg mnie kupić przewody miedziane na metry, o odpowiedniej szerokości i długości, końcówki do zarobienia i zrobić przewody od podstaw. Możesz znaleźć ewentualnie w necie gotowe zestawy przewodów, ale i tak będziesz musiał je doginać na aucie, zaś przez zarobione już końcówki będzie Ci trudniej przeciągnąć przewody przy grodzi.

Rudzik82
15-10-15, 20:30
Hmm.. te "rurki" planuje wymienić, bo na przeglądzie koleś mi powiedział, że płynie tam prąd i paliwo.. lepiej żebym te "rurki" zmienił bo są poniszczone przez czas i może mi się auto zapalić.. i stad ja tak napisałem :)