Zobacz pełną wersję : Dokładki z allegro type-r
Witam. Zastanawiam się nad kupnem dokładki type-r do civica ej9 polifta.
Znalazłem na alledrogo taką ofertę:
http://allegro.pl/dokladka-zderzaka-spoiler-lip-civic-vi-99-00-type-i5674120982.html
Ktoś kupował taką dokładkę? Jak ze spasowaniem?
Najchętniej kupiłbym oryginalną, ale dostać taką jest bardzo ciężko.
pozdrawiam.
Wojtec12345678
15-10-15, 19:23
Kup poliuretan
ABS też jest niezłym tworzywem. Jeśli dobrze pamiętam OEM dokładki są z niego zrobione.
Te z ABS są czasem lepiej dopasowane niż PU. Z PU czasem jest problem że brak ich sztywności jest ich wadą
ABS też jest niezłym tworzywem. Jeśli dobrze pamiętam OEM dokładki są z niego zrobione.
Ten chiński ABS ma mało wspólnego pod względem elastyczności z tym, z którego zrobione są OEM dokładki. Powiedziałbym, że właściwościami to bliżej OEM dokładkom do poliuretanu niż do ABS, z którego produkowane są chińskie zamienniki ;)
Także jeśli już, to osobiście brałbym poliuretan od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy lub szukał OEM. ;)
Te z ABS są czasem lepiej dopasowane niż PU. Z PU czasem jest problem że brak ich sztywności jest ich wadą
Z tym dopasowaniem to niestety tak jest , wszystko zależny od tego co się trafi. Czy ABS, czy poliuretan nie ma zasady w każdym przypadku można kasztana trafić, z którego spasowaniem trzeba się pobawić o ile się da :p
+ wszystkie te kitajce dalece odbiegaja ksztaltem od oem wzorow ;)
Dołącze się do tematu. A gdyby nawet zdecydować się na taką dokładkę to poza dopasowaniem o co chodzi z tą elastycznością? Oczywiście nie mówię tu o pokonywaniu wysokich krawężników na glebie i szuraniu dokadką po ziemi. Czy one po prostu same z siebie lubią pękać czy co?
Dołącze się do tematu. A gdyby nawet zdecydować się na taką dokładkę to poza dopasowaniem o co chodzi z tą elastycznością? Oczywiście nie mówię tu o pokonywaniu wysokich krawężników na glebie i szuraniu dokadką po ziemi. Czy one po prostu same z siebie lubią pękać czy co?
Ja mam taką z PU i moim zdaniem latem jest problem chociaż teraz też że na lukach zderzaka jest miękka i cienka i opada a nie ma tam jak tego przekręcić. Ja mam plan swoją zmienić albo wypełnić od środka pianka bądź czymś podobnym.