Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : WYMIANA zawieszenia co trzeba wymienić?

marcin1510
15-10-15, 09:19
Witam Panowie odrazu mówię nie z nam sie zbytnio na mechanice, potrzebuje wymienić zawieszenie z tego co wiem to musze wymienic Amortyzator (jaka firma jest bardzo dobra do Hond) jakas guma przy amortyzatorze jest góry ? Wiem ze trzeba wachacz (na jaki ) Dokladnie chodzi mi o wymienie całej kolumny amortyzatora? Proszę o Pomoc
Dziękuję Pozdrawiam.

Karoles
15-10-15, 09:30
a jakie auto ?
amortyzatory np kayaba wymieniamy parami do tego proponuje odboje oslony oprzeciwkurzowe i gorne mocowanie wystepuja razem z lozyskami
a co do wahacza to czemu chcesz wymienic calosc ? sa wymienne i dostepne tuleje przeciez

mlawa85
15-10-15, 09:55
Witam Panowie odrazu mówię nie z nam sie zbytnio na mechanice, potrzebuje wymienić zawieszenie z tego co wiem to musze wymienic Amortyzator (jaka firma jest bardzo dobra do Hond) jakas guma przy amortyzatorze jest góry ? Wiem ze trzeba wachacz (na jaki ) Dokladnie chodzi mi o wymienie całej kolumny amortyzatora? Proszę o Pomoc
Dziękuję Pozdrawiam.

Kolego, proponuje Ci zwyczajnie komus zlecic przeprowadzenie dokładnych ogledzin zawieszenia i wybor czesci u osoby ktora sie bedzie tym zajmowac, skoro nie masz zbyt duzego pojecia w tej materii to uwazam ze dla Ciebie bedzie to rozwiazanie korzystniejsze pod kazdym wzgledem (ewentualnie jak DOKLADNIE bedziesz miec okreslone co potrzebujesz to wtedy mozemy sporbowac pomoc w znalezieniu czesci). Nie wiem czy ktos Ci polecił wymiane calej kolumny czy zwyczajnie sam postanowiłes wymienic całosc?? tak jak napisał Karoles, rzadko kiedy zdarza sie zeby reanimacji potrzebowala cala kolumna...

bunkerites
15-10-15, 17:18
Może był dzwon i trzeba wymieniać całą kolumne...

marcin1510
22-10-15, 19:12
Panowie czy możecie mi jakos Pomoc zxtym zawieszeniem co tam trzeba wymieniać nie wien tuleje wachacza łącznik stabilizatoea ? Lozyska gornej kolumny ? Sworzen wachacza

michal9049
22-10-15, 20:20
Części które się zużywają to: łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora, sworznie wahacza (najczęściej wystarczy wymienić tylko osłony dostępne w aso za około 20 zl), drążki kierownicze, amortyzator, górne mocowanie amortyzatora, odboje. Chyba wszystko. najlepiej podjedź do jakiegoś mechanika i niech zrobi Ci przegląd po którym będzie wiadomo co trzeba wymienić.

Karoles
22-10-15, 20:23
Wymnsiento co nadaje sie dobwym a nie idzie po kolei

marcin1510
26-10-15, 15:29
Dzięki Wielki za Pomoc a czy masz może jakiegoś dobrego Mechanik Wawie od Hond???

mlawa85
26-10-15, 16:08
PS Garage lub ewentualnie moge Ci dac namiar do kumpla ktory pracuje przy Galerii Mokotow.