Zobacz pełną wersję : Irytujace szarpanie
Witam nie dawno byłem zmuszony na swapa z D15B2 na D16Y3 poniewaz po raz kolejny puscila uszczelka pod głowicą i przy okazji zniszczyło sprzęgło wiec zostalo założone kompletne sprzęgło valeo inne koło zamachowe od 1.6 ale został pewien problem wcześniej przy ruszaniu dość mocno szarpało że całe autko skakało i teraz dalej sie nic nie zmieniło jak myślicie można obstawiać na pompke sprzegła lub wysprzęglik ? Czy moze dalej problem jest w sprzęgle lub w kole zamachowym ?
wiesko1261
14-10-15, 18:31
obejrzyj poduchy zawieszenia silnika i skrzyni
Poduchy wszystkie dobre byly sprawdzane podczas przekładania silnika
wiesko1261
15-10-15, 18:01
w jakim stanie różnicowy w skrzyni ? czasem przytarta ośka satelitek i są wielkie luzy na różnicowym i półosiach
podnieś jedne koło ,na biegu i kręć prawa lewa strona kołem :)
Mi dość znacznie polepszyło się jak wyrzuciłem katalizator bo kompletnie się rozleciał. Dalej trochę szarpie, ale mam prawy zewnętrzny przegub do wymiany tak że to może jego wina.
No to różnicowy albo przeguby wew lub zew...
Napisze panowie tak wymienione jest docisk tarcza valeo łożysko jakies tam japońskie za prawie 200zl uszczelki w pompce wymienione bo pociło pod pedałem przelane prawie litr plynu podczas odpowietrzania wczoraj sciagnąłem gumową osłonę wysprzęglika i popryskałem troche smaru na bazie miedzianej i jest bardzo duża poprawa ale to jeszcze nie jest to co ma byc w innych hankach jak sprawdzałem to bez żadnych problemów idzie ruszyć bez dodania gazu a u mnie jak na złość jak nie utrzymam 1.5-2k obrotów to nie ruszy płynnie za żadne skarby jednym słowem krew mnie zalewa i zaczynam nienawidzić tą japońską markę z logiem wielkiego H
I jeszcze jedno pytanko tak z ciekawości wiecie może jaka uszczelka pod głowicą jest fabrycznie zakładana w D16Y3 ? Grafitowa czy metalowa bo nigdzie nie mg znaleźć żadnego tematu
bartek_levis
20-10-15, 17:50
wg mnie masz problem albo ze skrzynią albo półosiami
Byłem z tym szarpaniem u mechanika i powiedział mi jasno że połosie nie mają z tym nic wspólnego a tym bardziej skrzynia bo biegi wchodzą płynnie zwala wine na krzywy docisk ktory jest nowy :x możliwe żeby docik był krzywy od samego początku wyjscia z fabryki ? :x