PDA

Zobacz pełną wersję : Ile kosztuje teraz swap k20 do ej ??

elton_26
10-10-15, 19:35
Witam, jak w temacie ile teraz kosztuje swap K20 i nie chodzi mi o to by wszędzie widniał napis, Aem, greedy czy k-sport, po prostu montaż do budy ej9 kompletnego sinika z oprzyrządowaniem na dajmy na to używanych półosiach wydechu etc. i strojenie tak żeby można było się tym autem bezpiecznie przemieszczać ??
Jaką sumę +,- trzeba przygotować??
Z Góry dzięki za info i jak napisałem nie w tym dziale to proszę o przeniesienie.

kwiatu
10-10-15, 19:47
15-20 tys zł.

firstborne
10-10-15, 19:48
15 - 20 tys.

...cholera :D

elton_26
10-10-15, 20:05
Czyli znów to samo:)
Ktoś może ostatnio przeprowadzał taka operacje i ma info z pierwszej ręki?

FaziRBK
10-10-15, 20:46
Nic się przyjacielu w tej kwestii nie zmieniło - 15-20tyś to nie aż tak wcale dużo jakby się wydawało. Niestety z czasem zamiast ceny pójść w dół poszybują w górę - taka kolej rzeczy.

karamba
11-10-15, 11:56
Czyli znów to samo:)
Ktoś może ostatnio przeprowadzał taka operacje i ma info z pierwszej ręki?

Tak wychodzi , 15K to ledwo na styk :confused:

Sam robiłem rok temu w DC2 , i teraz robie od podstaw w EJ9 właśnie ,możesz zaglądać.

Swap to lekką ręką 7000zl z EP3
Łapy jak trafisz to 1500zl
Półosie niby z EP3 pasują , ja wole wzmacniane zaraz wkładać więc 1000zl
Hondata 2500zl , lub nieco tańsze EMU , ale mało kto potrafi go postawić i wystroić aby działał
Wydech pospawać wypadało by nowy , shifter 300zl , no i wsadzenie i wystrojenie tego do budy .

To tak na szybko z telefonu , jak zmieścisz się w 15K to będzie to świetny wynik. Mimo to warto !

Saiti
11-10-15, 15:11
nieco tańsze EMU , ale mało kto potrafi go postawić i wystroić aby działał

Z Mińska Mazowieckiego ma blisko do Warszawy, a tutaj się kilka osób znajdzie do wystrojenia ;)

I tak jak mówione, swap tego do budy EG/EK/EJ itp tak wygląda cenowo. Plus oczywiście sporo innych części, typu przegląd "serwisowy" motoru, uszczelki, uszczeleczki, paski, paseczki ;)

elton_26
11-10-15, 15:51
No własnie widziałem twoją furę, bardzo ładna sztuka, powodzenia w w alce:)
Pamiętam jak modziłem ej9 z d14 na b18c4 ok 10 tyś mnie to kosztowało a od razu wymieniłem rozrząd, sprzęgło cały wydech i tylko filtr na dolocie Fujity zamontowałem.
Ale pamiętam też że wtedy ok 20-25 miał kosztować swap na K serię wiec chyba coś się jednak zmieniło, poza tym jest więcej klamotów na rynku i nawet jeśli jest z tym dużo rzeźby to ktoś to już zrobił, sprawdził i wie że można pewne rzeczy ogarnąć taniej.
Autko masz bardzo fajne ale robisz wszystko od podstaw,masa kasy pójdzie na to ale to chyb nie jest dla Ciebie duży problem:)
Ja chyba kupiłbym już pomodzona sztukę jednak odrobinę.
Istotnie z MMz jest blisko, sporo ludzi zna się na temacie, Marek z resztą jest skarbnica wiedzy.

elton_26
11-10-15, 18:58
Ale o tym ze od EP3 pasują nie wiedziałem chyba nie p&p prawda?

Ceny silników się w zasadzie nie zmieniają reszta gratów może być używana, Hondata, półosie, Shifter itd. parę złotych można urwać.

Trzeba się tylko zabrać z głową i rozmawiać z konkretnymi ludźmi :)

Saiti
11-10-15, 23:51
Hondata

Uwierz, że EMU :)

półosie, Shifter

Tylko to faktycznie będzie parę złotych. Jeżeli chcesz urwać "więcej" to kup całego swapa, który jeździł w takim aucie, czasem ludzie rozsprzedają projekty ;)

Ale o tym ze od EP3 pasują nie wiedziałem chyba nie p&p prawda?

Jest myk z piastami, ale to i tak nie do końca pasuje odpowiedni. Że tak powiem - jeździć jeździ.

elton_26
14-10-15, 17:27
No to można trochę zaoszczędzić, hondata fajna sprawa ale nie konieczność.

Na taki swap ciężko trafić ale jak mówimy o swapie to półosie można przecież sprzedać bo w komplecie też są przecież, można pokombinować, więcej kasy zostanie na zawias i hamulce.

Z czym jest największa rzeźba przy takim swapie, elektryką ??

Przerobione wiązki do kupienia więc chyb nie?

karamba
14-10-15, 22:32
Łapy kupujesz gotowe za około 1600zl , samemu raczej bym się nie brał za spawanie.
Półosie w Motomaxie dorobią wzmacniane + przeguby EP3 itd.
Wiązka raczej z całym swapem oby była

A tak to rzezby nie ma , jak kupisz co trzeba to wchodzi wsio P&P

K20 do 6gena to zmiana sanek na te z EG , do EG wszystko pasuje fajnie , kupić łapy EG/DC2 i wkładać :o

elton_26
15-10-15, 00:26
Tak to opisujesz, że istotnie wydaje się to do zrobienia i co raz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, iż k20 do tej budy to jedyny słuszny wybór :)

Robs
17-10-15, 20:07
Można łapy dorabiać/spawać. Wychodzi dużo taniej,ale jest to bardzo czasochłonny proces. W strongflex'ie można zamówić poduszkę (wkład) z poliuretanu.
Tu k24 w ee8:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79e61aa2911a.jpg (http://naforum.zapodaj.net/79e61aa2911a.jpg.html)

karamba
17-10-15, 22:56
Jeśli ktoś ma dużo czasu , wiedzy i zaplecze to owszem można :o

elton_26
18-10-15, 09:16
Wiesz kwestia chyba nie tyle czasu co pomysłu, jak się ma odpowiedni patent, kopyto czy program do frezarki cnc to wszystko można wykonać, pytanie ile by to kosztowało i czy się opłaci.

Poliuretan w łapach to nie jest chyba za dobry pomysł, sporo wibracji przyjmie buda wtedy?

Sozan_
22-10-15, 11:40
Poliuretan w łapach to nie jest chyba za dobry pomysł, sporo wibracji przyjmie buda wtedy?

do dupowozu to średni pomysł bo się traci trochę komfortu, ale jak ktoś buduje auto do szybkiej jazdy to jest to konieczne bo inaczej silnik strasznie lata pod maską. Budzie się nic nie stanie :D

elton_26
22-10-15, 22:45
Ma to swój sens, można dołożyć amortyzator drgań ale powiem szczerze nie wiem czy czuć różnice

karamba
23-10-15, 13:01
Kiedys tu na forum byla o nich dyskusja i nie wynikalo z niej by cos to zmienilo, baa nawet od pralki zakladali...

LongeR
03-11-15, 17:26
Podepnę się pod temat bo sam zastanawiam się nad K serią w swoim EJ, a tak do wcześniejszych pytań i odpowiedzi,mianowicie cena silnika,na alle...jest komplet K20 za 4500koła jak to interpretować?możliwe?może ktoś to potwierdzić?

Dealer
03-11-15, 18:08
raczej bez skrzyni, półosi, i paru innych pierdół. Ale można wyrwać swap w okolicy 5500zł

LongeR
03-11-15, 19:08
Pisze kompletny z osprzętem..ale tj. z FN

karamba
07-11-15, 10:57
Nie ma takiej opcji , ja za sam mega zdrowy słupek wolałem dać te 5K niż kupić kompletny swap za taki prajs

Skrzynia to 2K a slupek to 4K , więc jak komplet to wychodzi okolo 7K i po tyle handlarze sprzedają swapy K20A2 kompletne z EP3

HEG8
07-11-15, 11:08
Jak ja sprzedawałem kompletny swap zdrowizne za 5500 to nikogo chętnego nie było... :(

LongeR
10-11-15, 21:26
W sumie nie wiem gdzie jest haczyk..ale takie ogłoszenie znalazłem.