Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze światłami tylnymi

Kurpiu
10-10-15, 16:34
Witam. Mam problem z moim Civic'iem 6g HB. Poprzedni właściciel przerobił światła tylne na ala USDM. Problem jest taki, że są 4x światła pozycyjne i 4x światła stopu, a brak świateł przeciwmgielnych. Ma ktoś pojęcie o co z tym chodzi, jak poprawnie powinno być i jak zrobić aby było dobrze? Na przeglądzie diagnosta się do tego uczepił :/

Piter90
10-10-15, 17:49
Poszukaj w dziale elektryka. Ktoś kiedyś dawał schemat jak to podłączyć by wszystko działało. Inna opcja to światło przeciwmgłowe w zderzaku np. z civic IV.

Dxp1245
10-10-15, 23:22
Mozesz przerobić tak, że bedziesz miał 4x pozycja 2x stop i 2x przeciwmgielne, albo możesz zrobić tak jak ja mam w swojej, że dołożyłem diody prostownicze i mam 4x pozycja 4x stop i 2x przeciwmgielne.
Ja korzystałem z tego http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=usdm ale jest tez wiele tematow na forum i w googlach jesli ten bedzie mało zrozumiały

Kurpiu
11-10-15, 18:27
Dzięki za podrzucenie tematu :) Udało się to zamontować i wszystko działa :)

Jedna poprawka co do poradnika to tyle, że w 6g hb kostka ta znajduje się przy lewym tylnim świetle. Ja w moim przypadku przewód od przeciwmgielnych miałem wyrwany z kostki więc musiałem zrobić z jej pominięciem :/

Do zamknięcia ;)