Zobacz pełną wersję : d15b2 187tys / remont czy swap / bierze olej !!!
palermo444
03-08-08, 09:16
Witam mam dylemat bo teraz autko mi zaczelo brac duze ilosci oleju i nie wiem czy oplaca mi sie ten silnik remontowac czy robic swapa czy moge prosic o porade
ze swojej strony moge jeszcze dodac ze glowice mam poremoncie nowe sprzeglo pompa wody itp ... a oczywiscie mechanik wziol kase za pierscienie i uszcz. a nie zrobil ich napewno bo by tak sie nie dzialo a zadnym wypadku.
pozdrawiam Łukasz
piotrek-mi
03-08-08, 11:32
No to jak wziął kase za mały remont to wstawiaj mu to auto spowrotem i niech robi, według mnie prosta sprawa.
Jak zrobisz "dobrze" remont to silniczek będzie hulał długo i bezawaryjnie, jak kupisz coś na swapa to może się okazać, że też bierze olej (albo zacznie w nie dalekiej przyszłości).
Do mechanika i niech naprawia.
palermo444
03-08-08, 16:53
no i tu jest wlasnie pies pogrzebany ....... bo dostalem na wszystko rachunek ze niby to zrobione ale na te jedna rzecz nie a wiecie jak to jest nie sprawdzilem dokladnie i te kartke rzucilem. Teraz to mi nikt nie uwierzy ze on mial to zrobic wogóle i czy wogóle to zrobil ..... ale sadzac po tym co siedzieje to raczej sie teg nie tykał
wiec swap albo remont...
ale tematów o tym juz było
sporo
poczyta
i przekalkuluj co Ci sie oplaca ( w tematach ludzie piszą co ile kosztuje)