PDA

Zobacz pełną wersję : Pęknięty kolektor wydechowy D17A1

tommy77
28-09-15, 22:28
Witam, potrzebuje rady w temacie pękniętego kolektora. Co najkorzystniejsze finansowo:
Czy lepiej wymienić na stalowy, jeśli tak to gdzie mogę kupić do mojego silnika D17A1?
Czy może znajdzie się używka? póki co nie mogę znaleźć, jak macie namiar gdzie znaleźć proszę o info.
Trzecia opcja to podpalanie uszkodzenia, jak oceniacie szanse powodzenia, ma ktoś doświadczenia w tym temacie?
Na zdjęciu pokazane uszkodzenie.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/28/4b1de55a10981ce9f60da784afd2cc5c.jpg

tommy77

PS wkradła się literówka, w trzeciej opcji oczywiście chodzi o pospawanie[emoji3]

tommy77

mlawa85
29-09-15, 06:31
Cos co jest najkorzystniejsze finansowo nie zawsze jest dobre :) oczywiscie pospawanie wyjdzie najtaniej ale to totalnie bez sensu. Wiele osób przechodzi tutaj na kolektory nazwijmy to "sportowe" pod przelotowy układ wydechowy. Zapewne niejednemu z forum zalega taki kolektor jak potrzebujesz wiec powinienes znalezc bez problemu. Podpytaj w temacie EM2 Lans Squad. Wydaje mi sie ze flansze jak i sam kolektor powinny pasowac z innych silników tj. D17A9/A8 itp.

DRIVERRS
29-09-15, 09:25
Były dwa rodzaje klektorow: krotki i dłuższy. Nie jestem pewien czy tu jest ten dłuższy.
Zobasz sobie u jarusnet ma takie kolektory.