Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka problemow z Civiciem 92-95 3d

kpopis1
23-10-05, 15:18
Jestem posiadaczem Civica 5 generacji 1.5 i mam problem z obrotami.Otóz nawet na cieplym silnik moj civic na dwojce i troce sam popyla 20-40 mk/h.Przy hamowaniu na piatym biegu gdy zejde ponizej czterdziestu km/h silnik sie dusi i musze wrzucic luz.Mial ktos podobny problem, sądzicie ze wymiana lub oczyszczenie silnika krokowego by pomogło?

Niepokoi mnie rowniez niska wydajnosc dmuchawy.Przy ustawieniach zarowno wewnetrznej jak i zewnetrznej cyrkulacji nawet na najwyzszym czwarty biegu dmuchawa dmucha tak jak w Carinie E na drugim.Ten typ juz tak ma czy nalezaloby pokombinowac?

Dzida
23-10-05, 15:36
Przy hamowaniu na piatym biegu gdy zejde ponizej czterdziestu km/h silnik sie dusi i musze wrzucic luz

Czy tylko ja spadłem z krzesła??

Oczywiście wszystko jest w porządku...

hunter
23-10-05, 15:42
Przy hamowaniu na piatym biegu gdy zejde ponizej czterdziestu km/h silnik sie dusi :shock: a co ma robić nabierać prędkości :? a co do nawiewu sprawdź kanały, ale watpie żeby cos było nie tak

lightstone
28-10-05, 21:48
jesli zmienia sie biegi to to oznacza ze nie mamy do czynienia z automatem :lol:

Hycelius
28-10-05, 23:32
Czy to normalne ze jak puszcze sprzegło z wł 1nką i wciśniętym hamulcu nożnym to silnik gaśnie? :D :D

Cairo
28-10-05, 23:46
Żeście chłopaka speszyli i już nic nie napisze.

Matey
29-10-05, 00:01
Żeście chłopaka speszyli i już nic nie napisze.

Moze uzyje mozgu, przed nastepnym postem... Znajdzie go i uzyje oo moze tak...

igor
29-10-05, 00:13
kpopis1 twoj pierwszy samochod? bo widac ze chyba o zmianach biegow nie wiesz zbyt wiele tego co widac

tak wiec:
na lewarku sa takie nuemrki i masz 5 numerkow i literke R
te 5 numerkow nie zmieniasz sobie kiedy chcesz , np dzis pojezdze sobie na 3 biegu, jutro moze na 4, a pojutrze na tym fajnym R,

odpalasz zaczynasz od jedynki i zmieniasz biegi
a) kiedy koncza sie obroty
b( kiedy uwazasz ze mozesz dac wyzszy bo chcesz jechac ekonomiczie ( kiedy uwazasz ze mozesz dac wyzszy!! a nie ze jedziesz 40 na godzine i dajesz 5 bieg)

i na final jak kur** dmuchawa dmucha w carinie e bo ja osobiscie nie wiem, jest to w jakims zbiorze fizycznym moze? wartosc w układzie SI ? czy co ?

ja pindole ludzie troche powagi bo niedlugo to beda posty typu:
nalalem pol baku pb 95 i przejechalem tyle kiedy to w innym samochodize jak tyle zaleje to moge przejechac tyle, czy cos jest nie tak z samochodem?

pozdro 600

Hycelius
29-10-05, 07:54
Nie zauważyłeś że autor postu robi sobie poprostu jaja.

igor
29-10-05, 10:07
no to chyba pomylil dzial na robienie jaj, albo nie wiem moze teraz tu jest dzial IJ

LIO
29-10-05, 11:30
czyli co nie ma jaj ?

mighty
29-10-05, 11:32
widocznie nie ma skoro tutaj te jaja robi

Cookee
29-10-05, 13:48
a co to sa biegi??? :?: :?: :roll:

hunter
29-10-05, 14:45
chyba już wystarczająco mu pomoglismy :grin: może by to już zamknąć :wink: