Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic ES7 miękkie zawieszenie

SebaR92
27-09-15, 09:39
Witam, wczoraj był szczęśliwy dzień stałem się właścicielem ES7 1.6 po Civic 1.4 is. Mam do wszystkich pytanie w temacie zawieszenia, czy w nich samochód tak pływa po drodze, ugina się, przy 120 jest to aż nieprzyjemne. Czy jest to winna sprężyn ?? Amorów ? Czekam też na jakieś pomysły w temacie co warto w nim zmienić ? Gleba odpada ze względu na to, że mieszkam na wsi i z drogami bywa różnie. Drugą wadą jaką zauważyłem to nisko świecące światła, ale to da się ustawić pewnie, nie wiem jak jeździł poprzedni właściciel w nocy.

Genax
27-09-15, 12:58
Po lewej stronie jest przecież opcja regulacji świateł. Możesz rownież wyregulować je ręcznie tylko, ze będzie ci potrzebny torx. Co do zawieszenia do sprawdź u mechanika czy na stacji bo masz coś zapewne do wymiany. Mi latało przy skręcie na boki bo miałem wywalone łączniki stabilizatorów.

SebaR92
27-09-15, 14:52
To ja wiem, że można podnieść lub ręcznie ustawić, takie rzeczy to już mam za sobą w poprzedniczce... U mnie tylko stacja diagnostyczna, wszelkie wymiany staram się sam robić :)

bunkerites
27-09-15, 16:52
Mogły paść silniczki w lampach.Wyreguluj u diagnosty i markerem na srubach regulacji zaznacz znaki.Będziesz na przyszłość miał gotowca 😃

SebaR92
28-09-15, 19:07
Dobra Panowie niedługo wrzucę pewnie foty jak tylko dostanie blachy WGR, a co polecacie aby zmienić na starcie ?