Zobacz pełną wersję : Civic ES7 miękkie zawieszenie
Witam, wczoraj był szczęśliwy dzień stałem się właścicielem ES7 1.6 po Civic 1.4 is. Mam do wszystkich pytanie w temacie zawieszenia, czy w nich samochód tak pływa po drodze, ugina się, przy 120 jest to aż nieprzyjemne. Czy jest to winna sprężyn ?? Amorów ? Czekam też na jakieś pomysły w temacie co warto w nim zmienić ? Gleba odpada ze względu na to, że mieszkam na wsi i z drogami bywa różnie. Drugą wadą jaką zauważyłem to nisko świecące światła, ale to da się ustawić pewnie, nie wiem jak jeździł poprzedni właściciel w nocy.
Po lewej stronie jest przecież opcja regulacji świateł. Możesz rownież wyregulować je ręcznie tylko, ze będzie ci potrzebny torx. Co do zawieszenia do sprawdź u mechanika czy na stacji bo masz coś zapewne do wymiany. Mi latało przy skręcie na boki bo miałem wywalone łączniki stabilizatorów.
To ja wiem, że można podnieść lub ręcznie ustawić, takie rzeczy to już mam za sobą w poprzedniczce... U mnie tylko stacja diagnostyczna, wszelkie wymiany staram się sam robić :)
bunkerites
27-09-15, 16:52
Mogły paść silniczki w lampach.Wyreguluj u diagnosty i markerem na srubach regulacji zaznacz znaki.Będziesz na przyszłość miał gotowca 😃
Dobra Panowie niedługo wrzucę pewnie foty jak tylko dostanie blachy WGR, a co polecacie aby zmienić na starcie ?