Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Radio nie działa

futrzak313
26-09-15, 23:26
Witam, mam mały problem, dzisiaj synek skakał po przednich fotelach, grało tylko radio, włożył do zapalniczki monetę ja jak probowałem ją wyciągnąć coś cyknęło, jakby małe spięcie i od tego momentu radio zgasło i nie chce się włączyć :( Szukałem jakiegoś bezpiecznika pod maską ale nie znalazłem, nie znam się na elektryce i proszę o pomoc.

Olix
27-09-15, 00:24
Pod maską masz jeden bezpiecznik Back Up/ Radio oraz pod kierownicą cigarette lighter / radio 15A

futrzak313
27-09-15, 10:09
Ten pod maską jest w tej puszce gdzie są wszystkie bezpieczniki? I żeby dostać się do tego pod kierownicą trzeba zdjąć obudowę czy jest na wierzchu?

Genax
27-09-15, 13:03
Jest jedna puszka pod kierownicą i jedna pod maską. Jak nie wiesz, który to sprawdź wszystkie po kolei :)

Sidd
27-09-15, 15:36
do tego pod kierownicą to wyciągasz ten taki jakby schowek po lewej stornie kierownicy (otwierasz a potem jakby wyciągasz do góry) na odwrocie tej "szufladki" powinna być etykietka z rozpiską bezpieczników

futrzak313
27-09-15, 18:27
Problem w tym ze pod kirownica nie mam tej przykrywki bezpieczników ale znalazłem jeden przepalony 15A i jutro go wymienię a pod maska bezpiecznik back up jest dobry i ma on 7,5A a nie 15A :)