Zobacz pełną wersję : Problem ze światłami
Witam, mam następujący problem ze światełkami.
Światła mijania - ksenony, długie - zwykłe halogeny. Włączając długie, wyłączają mi się mijania. Ktoś miał taki przypadek ?? Czym to jest spowodowane ??
Z góry dzięki za pomoc. ;)
to jest normalne, tak ma byc.
Też na początku tak mi się wydawało, ale kompletnie zbił mnie z tropu sąsiad, który ma Accorda i u niego ksenony działają wraz z długimi...
może on ma fabryczne a ty masz dokładane - ew on nie ma H4 tylko np mijania w jednej h3 a halogen h1 (nie pamietam oznaczen) normalnie z seryjnymi lampami tak wlasdnie jest - no chyba ze trzmasz dzwigienke od dlugich nacisnieta caly czas to masz opba - ale jak puscisz mijania sie wylaczaja
Nie, nie, nie :)
I on i ja mamy H1 ksenon i druga żarówa H1 w długich. I u niego ten zestaw może działać razem a u mnie już nie :)
Inna sprawa, że faktycznie on ma seryjnie zamontowane, a ja sam sobie sprezentowałem :)
kuba_guzik110
03-08-08, 16:03
Ja mam identyczny problem a do tego jak wlacze dlugie to slabiej mi swieca niz mijania. I jak podniesc te swiatla zeby swiecily troche dalej przed siebie poniewaz oswietlaja mi one moze z 5m drogi przede mna
.:BarteG:.
03-08-08, 17:05
jak podniesc te swiatla zeby swiecily troche dalej przed siebie
zależy jaki masz patent, regulacja może być elektryczna, wtedy masz jakiś przełącznik do regulacji, albo mechaniczna, wtedy jest jakieś pokrętło zazwyczaj gdzieś pod kierownicą, a jeśli tego nie masz, to na kloszu lampy od tyłu jest taka śrubka do regulacji, musisz ją zlokalizować i pokręcić, aż będzie dobrze...
a ja mam taki problem, założyłem u siebie w del solu bixenon, podłączyłem wszystko jak w instrukcji, a świeci mi tylko jeden żarnik i to tylko na długich, oba żarniki są sprawne, bo sprawdzałem, co to może być???:confused:
może on ma fabryczne a ty masz dokładane - ew on nie ma H4 tylko np mijania w jednej h3 a halogen h1 (nie pamietam oznaczen) normalnie z seryjnymi lampami tak wlasdnie jest - no chyba ze trzmasz dzwigienke od dlugich nacisnieta caly czas to masz opba - ale jak puscisz mijania sie wylaczaja
zgadzam sie...nie jezdzilem autem w ktorym swiecily sie dlugie i krotkie jednoczesnie:)
RobertSz1981
06-08-08, 06:50
BarteG mozliwosci blednego podlaczenia kabli raczej nie ma. Ja stawialbym na przekaźnik.