Tsubasa Ozora
22-09-15, 22:12
Witam.
Mój problem jest następujący rozebrałem swój silnik ITR B18C wszystko fajnie do momentu kiedy sprawdziłem luzy na panewkach głównych
1 0,55 są czarne
2 0,40 są czarne
3 0,45 są zielone
4 0,40 są brązowe
5 0,50 są czarne
Wychodzi na to że na wszystkich czopach luz ledwo mieści się w tolerancji producenta 1,2,4,5 czyli0,24 - 0,42 + 0,06 i na 3 0,30-0,48
Teraz tak, mój problem jest następujący nie mogę za żadne skarby zlokalizować wybitych oznaczeń literowych odnoszących się do średnic otworów łożysk głównych.
Nie wiem czy się wytarły czy chłopy wybiły w jakimś dziwnym miejscu
Może ktoś z was wie gdzie takowe się znajdują w JDMowych silnikach B16A,B czy B18C
Byłbym również wdzięczny za podanie grubości poszczególnych panewek
osobno dla każdego koloru w B-seriach, ja tego nigdzie nie mogę znaleźć a może ktoś kiedyś temat przerabiał i ma na dysku.
To w sumie by mi dupe uratowało dobrałbym je po grubości a nie po kolorach
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Mój problem jest następujący rozebrałem swój silnik ITR B18C wszystko fajnie do momentu kiedy sprawdziłem luzy na panewkach głównych
1 0,55 są czarne
2 0,40 są czarne
3 0,45 są zielone
4 0,40 są brązowe
5 0,50 są czarne
Wychodzi na to że na wszystkich czopach luz ledwo mieści się w tolerancji producenta 1,2,4,5 czyli0,24 - 0,42 + 0,06 i na 3 0,30-0,48
Teraz tak, mój problem jest następujący nie mogę za żadne skarby zlokalizować wybitych oznaczeń literowych odnoszących się do średnic otworów łożysk głównych.
Nie wiem czy się wytarły czy chłopy wybiły w jakimś dziwnym miejscu
Może ktoś z was wie gdzie takowe się znajdują w JDMowych silnikach B16A,B czy B18C
Byłbym również wdzięczny za podanie grubości poszczególnych panewek
osobno dla każdego koloru w B-seriach, ja tego nigdzie nie mogę znaleźć a może ktoś kiedyś temat przerabiał i ma na dysku.
To w sumie by mi dupe uratowało dobrałbym je po grubości a nie po kolorach
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam