PDA

Zobacz pełną wersję : honda stream z silnikiem k20a2 problem

sstream
22-09-15, 13:34
Problem polega na tym ze nie dziala wskazowka temperatury silnika.Gdy podłaczam diagnostyke pod obd wszystkie czujniki dzialaja i pokazuja prawidlowo.Prosze o pomoc.

bmx4130
22-09-15, 15:11
Stream type-r?ciekawy jestem jak to lata.w moim jest temp płynu chłodzącego.moze w zegarach w ep3 jest jakis dodatkowy wskaznik,którego streamy nie mają?

Negro
22-09-15, 18:07
Wykręć zegary i spsikaj kostki preparatem do styków, może któryś zaśniedział i nie ma prawidłowego kontaktu.

sstream
22-09-15, 21:18
W zegarach od stream i type r jest to samo rozmieszczenie wskaznikow.I w obu nie dziala.A co do silnika to jest spoko.Za jakis czas wrzuce pare fotek.Kolego szukam grilla bez znaczka hondy najlepiej mugen albo cos w tym stylu.Daj znac jak masz jakis namiar.Dzieki

Wykręć zegary i spsikaj kostki preparatem do styków, może któryś zaśniedział i nie ma prawidłowego kontaktu. juz probowalem

Rikoo
23-09-15, 07:09
wsadz swoje zegary do innego autra i zobacz czy dzialaja

sstream
28-09-15, 13:36
Nie mam za bardzo jak :-(

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

lipiec18
23-10-15, 10:48
Kolego przeprowadź diagnostykę zegarów i bedziesz wszystko wiedział u mnie było to samo padł silniczek wymiana i znów działa wszystko.

1. Nacisnąć i trzymać przycisk ustawiania/zerowania.

2. Włączyć światła.

3. Włączyć zapłon (II).

4. W czasie 5 sekund wyłączyć światła, następnie włączyć i wyłączyć je ponownie.

5. W czasie 5 sekund zwolnić przycisk ustawiania/zerowania, a następnie nacisnąć i zwolnić przycisk trzy razy.

Kolejne wciśnięcie przycisku zerowania spowoduje ponowne przejście wskazówek