PDA

Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja - zostaje czy out?

Zedd
01-08-08, 11:59
Z racji tego, że od roku jestem posiadaczem H, zrodził się w mojej głowie mały dylemacik. Problem polega na tym, że w zasadzie nie używam klimy nawet w upalne dni, wystarcza mi okno tudzież szyberdach otwarty i daje się wytrzymać. Dlatego zastanawiam się czy jest sens wozić ze sobą zbędne kg, co jak wiadomo rzutuje na ekonomię jazdy, która jest całkiem dobra biorąc pod uwagę, że mam 1.5E (d15z3) aczkolwiek mogła by być lepsza po wywaleniu klimy. Nie wiem jednak czy gra jest warta świeczki, bo nie wiem ile kg odjęłoby od masy samochodu zdemontowanie klimatyzacji to jedno, a drugie czy warto się w to bawić bo przy ewentualnej sprzedaży wehikułu musiałbym ją zapewne montować od nowa.
Dodam jeszcze, że być może powodem mojej niechęci do używania klimy w tym samochodzie jest fakt, że niestety jest to odczuwalne na mocy mojego silnika oraz dynamice, zwłaszcza po mieście przy ruszaniu czego znieść nie mogę :/

Cairo
01-08-08, 14:02
Nie wiem o co pytasz :confused:
Chcesz demontuj, nie chcesz zostaw.

ygor
01-08-08, 14:43
idac tym tropem nie powinno sie tankowac do pelna - szkoda czasu wiecej wydasz niz oszczedzisz a zawsze llepiej sprzedac auto z klima ...

Gruszka
01-08-08, 15:57
Zedd, jezdzisz autem sam (ew. z pasazerem) czy wozisz czasem kogos z tylu? Moglbys wtedy wyjac kanape z oparciem, boczki itd. Jeszcze wiecej zbednych kg bys sie pozbyl...

A tak na powaznie - ile wazy klima, ze Ci tak przeszkadza? 10-15kg?

Pzdr,
T.

straznik
01-08-08, 20:23
z takim problemem sie jeszcze nie zetknalem :) Jak wywalisz to daj znac ktos pewnie przygarnie :)

Slawkowski
01-08-08, 20:30
no ja z checia bym przygarna... :) tym bardziej, ze sam duzo nie waze to bym sie dociazyl ;)

a tam w ogole to zostaw to klime w spokoju, w razie czego latwiej pozniej jest takie auto sprzedac jak napisal ygor.
dla niektorych brak klimy dyskwalifikuje furke.

Cairo
01-08-08, 20:43
Temat bezsensu więc zamykamy