Zedd
01-08-08, 11:59
Z racji tego, że od roku jestem posiadaczem H, zrodził się w mojej głowie mały dylemacik. Problem polega na tym, że w zasadzie nie używam klimy nawet w upalne dni, wystarcza mi okno tudzież szyberdach otwarty i daje się wytrzymać. Dlatego zastanawiam się czy jest sens wozić ze sobą zbędne kg, co jak wiadomo rzutuje na ekonomię jazdy, która jest całkiem dobra biorąc pod uwagę, że mam 1.5E (d15z3) aczkolwiek mogła by być lepsza po wywaleniu klimy. Nie wiem jednak czy gra jest warta świeczki, bo nie wiem ile kg odjęłoby od masy samochodu zdemontowanie klimatyzacji to jedno, a drugie czy warto się w to bawić bo przy ewentualnej sprzedaży wehikułu musiałbym ją zapewne montować od nowa.
Dodam jeszcze, że być może powodem mojej niechęci do używania klimy w tym samochodzie jest fakt, że niestety jest to odczuwalne na mocy mojego silnika oraz dynamice, zwłaszcza po mieście przy ruszaniu czego znieść nie mogę :/
Dodam jeszcze, że być może powodem mojej niechęci do używania klimy w tym samochodzie jest fakt, że niestety jest to odczuwalne na mocy mojego silnika oraz dynamice, zwłaszcza po mieście przy ruszaniu czego znieść nie mogę :/