Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z brakiem prądu:(

januwek
14-09-15, 18:19
Panie Panowie mam problem niedawno padł mi przekaźnik główny ten co steruje pompą paliwa. Polutowałem podziałał chwile i kupiłem drugi. podziałał kilka dni. Znajomy sprawdził że czasem prąd nie dochodzi do tego przekaźnika. Gdzie szukać przyczyny? Po włączeniu zapłonu raz wszystko chodzi normalnie, raz wcale nie chodzi pompa paliwa a raz przekaźnik pyka jak głupi i też nie odpala. Dodam że jak jest akurat ok to i na tym przekaźniku co kupiłem i na tym co polutowałem odpala... Auto ej6 z b18c4 z góry dzięki

rafael
15-09-15, 09:34
może komp coś niedomaga. próbowałeś może czy to samo dzieje się z innym ECU? zakładam, że kable sprawdziłeś czy gdzieś w izolacji żyłki nie są przerwane - miernik w łąpę i dzwonienie po każdym kabelku. ja tak miałem z kablem do klimy w wiązce w komorze silnika (ta wiązka co idzie też do lamp i sprysków), z zewnątrz wszystko było ok, izolacja nienaruszona, a nie było połączenia, z jakiegoś powodu żyłki się pozrywały.

januwek
15-09-15, 10:46
nie sprawdzałem jeszcze kompa. masz jakiś schemat gdzie idą te kable żeby sprawdzić? zaraz sprawdze kostke stacyjki bo to ona puszcza prąd na przekaźnik...