Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Conect+ i współpraca z telefonem, brak apk itd...

MarkII
13-09-15, 14:42
Witam.
Od 2 tygodni wożę się Civikiem z systemem Conect+. System niby fajny ale ma niedomagania. Nie wiem, czy to wynik mojej niewiedzy czy braku funkcjonalności (obstawiam, że to drugie) ale brakuje mi stałej synchronizacji książki telefonicznej. Sprowadza się to do do mało trafnej formy odbierania połączeń. Ktoś do nas dzwoni i na wyświetlaczu widzimy tylko numer bez identyfikacji wpisu w książce. Czyli pokazuje nam się numer np 601 601 601 zamiast imienia osoby z nią powiązanej. Fatalnie. Nie wiadomo czy odebrać czy nie. Do tej pory woziłem się VW z RNS 510. Tam było cacy po każdym podłączeniu telefonu, system aktualizował swoja książkę i poprawnie identyfikował wpisy w obie strony, to jest .... źle.
Meczy też wprowadzenie systemu i brak apk dla niego. Przynajmniej po aktualizacji poprawili poprawność tłumaczenia "zgadzam się z warunkami", "nie zgadzam..". Ale jak na nowy system szału nie ma. Komputer pokładowy na Conect też potrafi się zawiesić i zamrozić na kilka minut wskazania. Zdarzyło mi się też, że tablet wysypał się całkiem jak na android przystało.