scania18r
06-09-15, 18:47
Witam niedawno kupiłem Honde Civic na mój pierwszy samochód niedługo po zakupie wymieniłem w nim filtr powietrza oleju i olej na Mobil1 10W40 wlałem z 3.5 litra i jakoś niedługo po tym wydarzyła mi się przykra sprawa zatrzymałem się na papierosa a gdy chciałem jechać dalej samochód szarpnął zgasł i nie chciał jechać dalej po jakiś 30 minutach sprawdzania bezpieczników odłanczania i podłanczania kabli i milionów prób odpalenia samochodu w końcu zamknąłem samochód i na minute go zostawiłem chciałem już dzwonić po kogoś żeby mnie zaholował do domu i myślę dam mu ostatnia szanse wkładam kluczyk i odpala jak nowy, specjalnie napisałem zamknąłem samochód bo dzisiaj miałem identyczną sytuacje tylko na zimnym silniku więc znowu 30 min grzebania pod maską później się poddałem i wróciłem do domu aż w końcu przypomniało mi się w jakich sytuacjach ostatnio odpalił w sumie głupie ale i tak niczego innego bym nie wymyślił więc wracam do samochodu i na pilocie mam trzy przyciski kłódke , otwarta kłódke, i taką błyskawice (cały czas nie wiem do czego służy) najpierw otwieram samochód pilotem i wcisnełem jeszcze tą błyskawice próbuje odpalić nic, nacisnąłem jeszcze tą błyskawice parę razy i otwartą kłódkę i odpalił znowu jak by gdyby nic a i jeszce jak nie chciał odpalić wydaje mi się ale nie jestem specjalistą jak mówiłem to moje pierwsze auto nie pompował benzyny proszę o pomoc bo teraz nie wiem czy ja po prostu nie umiem używać samochodu czy to zwykły przypadek ze odpala w takich okolicznościach