PDA

Zobacz pełną wersję : Civic Aerodeck 98r Spinki, śróbki i inne ustrojstwa

tastino112
31-08-15, 15:37
Witajcie, zbieram się do malowania swojej hanki i muszę zdjąć z auta kilka rzeczy:
- grill
- listwy
- boczki
- wygłuszenie z maski
- nadkola plaskikowe
- zderzaki i listwy dachowe.

Do wymiany mam również klamki z tyłu więc co możecie polecić. Może ktoś z Was już kupował na allegro i może polecić konkretny produkt.

Jak znam życie pewnie połowa zaczepów bądź śrób pójdzie w cholerę i albo się połamie albo ukręci.
I tu moje pytanie. Czy znacie jakiś sklep w którym mogę kupić wszystkie te ustrojstwa i co byście polecili zrobić ze śrubami od mocowania zderzaków i błotników od strony nadkola. Zapewnie będą one nie doodkręcenia. Dzięki za pomoc.

sweet
31-08-15, 16:02
http://www.auto-spinka.pl/pl/c/Honda/2814
Tu chyba dość bogata oferta - powinni mieć większość co potrzeba :P

Co do klamek to na forum są dwa obozy - zwolennicy, którzy wolą je (zamienniki są bardziej płaskie) jak i przeciwnicy co psioczą wszem i wobec.
Jeśli już chcesz wymieniać to parami żeby nie było potem wszystkich z innej parafii

pafels
31-08-15, 16:14
ja mam zamienniki i jestem zadowolony, łatwiej drzwi otwiera bo odruchowo ( przez to że są bardziej płaskie) przytrzymuje się klamkę kciukiem co znacznie zmniejsza szanse jej wyrwania, niestety oryginalne klamki są dość mocno zmęczone życiem wiec kupowanie używek jest dość ryzykowne bo mogą szybko się urwać :( oczywiście OEM to OEM więc wybór należy do Ciebie, ja tylko mówię że zamienniki są OK i nie mam z nimi problemu :D

tastino112
31-08-15, 16:18
a da się kupić oem? Nowy :D