PDA

Zobacz pełną wersję : Pulse speed wire

bolon
30-07-08, 21:59
Witam,
chcę podłączyć system automatycznej regulacji głośności w radiu tzn GALA i do tego potrzebny jest sygnał pulse speed
niestety nigdzie nie zostało dokładnie określone skąd coś takiego uzyskać

tzn już znalazłem coś takiego (schematy el.które znalazłem są zbyt ogólne)

Honda Civic 1991 The speed pulse signal is at the outside pin of a grey, 3 pin connector.
This connector is in the engine compartment on the driver side, on the gear box. Blue/white.
Honda Civic 1.6i 1996 Passenger side kick panel. Blue/white.
Honda Civic EJ 6 1996 Blue/white. On the gear box sensor on the 3 pin connector

ale gdzie tego conektora szukać to mam zagwostkę :confused:
mimo że pisze jak @#$ to ja nigdzie żadnej kostki nie widzę :confused:

od VII gen już chyba była szyna danych ale w moim EJ9 D14A4 jej jeszcze nie ma :(

moze jakieś zdj poglądowe?? bo chyba mam za dużą wadę wzroku:confused:

bolon
07-08-08, 13:20
po poszukiwaniach doszedłem do:

http://www.dodo-upgrades.nl/obd1swapd14a34.htm
http://www.dodo-upgrades.nl/pinoutD14.htm

teraz w kwestii upewnienia bo nie chcialem rozcinać peszli:
czy niebiesko biały przewód w wiązce kabinowej od strony pasażera to nadal VSS ??

Tompro
09-08-08, 09:45
Hej
Ściągnij sobie manuala do swojej Hondy i poszukaj tego sygnału przy zegarach. Będziesz miał najbliższą droge do radia.

bolon
09-08-08, 12:14
Hej
Ściągnij sobie manuala do swojej Hondy i poszukaj tego sygnału przy zegarach. Będziesz miał najbliższą droge do radia.

manuala mam nawet papierowego
dodatkowo mam "sam naprawiam...."

niesety schematów nigdzie pełnych nie uświadczysz

Tompro
09-08-08, 15:27
Jak nie ma jak wszystko jest w manualu. Według manuala którego mam do twojego rocznika to wygląda to na kabel niebieski z białym paskiem (wyjście B11) z wtyczki u góry zegarów. Jak siedzisz przed zegarami to jest to wyjście 11 od prawej strony licząc. Jak byś szukał to jest to rozdział 23 w manualu (podrozdział Gauge Assembly).

bolon
09-08-08, 21:15
thx