PDA

Zobacz pełną wersję : drzenie kierwonicy

arma87
31-08-15, 09:33
Witam

Mam takie pytanie do was.
Mam w ostatnim czasie straszny problem z drzeniem kierownicy od 100 km/h nasila sie z zwiekszeniem predkosci. Dodam ze kola byly wywazane ze 3 razy juz, zawieszenie cale zrobione wszystkie koncowki tuleje poliuretan itp. itd. nowe tarcze klocki. Jedyna rzecza ktorej nie wymienialem to maglownica ktoa ma juz luzy spore. Wiecie co moze byc przyczyna takiej sytuacji juz nie wiem gdzie szukac przyczyny. Mechanik juz bezradny sam nie wie ?

dzieki za wszelkie info

wierzba
31-08-15, 10:52
ktoa ma juz luzy spore
czytałeś co sam napisałeś ?

gorky
31-08-15, 12:23
Maglownica.

arma87
31-08-15, 12:39
no juz tez tak mysle ze to moze byc maglownica ale mechanik powiedzial ze maglownica nie przyczynia sie do przenoszenia drgan

esel
31-08-15, 13:18
Jak wymienię przeguby to ci powiem czy pomogło.
U mnie problem podobny z tym, że drgania występują podczas przyspieszania w zakresie 80-120 km/h. Dwa komplety wyważonych kół, zakładane przeze mnie nowe tarcze hamulcowe, zawieszenie ok, a budą telepie. Przeguby zewnętrzne na bank mam do wymiany, w tym tygodniu się okaże czy to przez nie.

gorky
31-08-15, 14:41
Ewentualnie duże cukierki z tyłu.

arma87
31-08-15, 22:40
ok czekam na odp. u mnie cale zawieszenie jest z poliuretanu. przeguby nie wymienialem. Wymienilem jedna pol os cala prawa bo moja miala duzy luz. Wiec w zasadzie z nie wymienionych rzeczy zostalo mi tylko pol osie z przegubami i maglownica do regeneracji reszta wszystko nowe

esel
04-09-15, 14:21
Pomogło trochę, niemniej jednak nadal telepie. Zostają przeguby wewnętrzne i maglownica. Tylko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić w jaki sposób magiel wpływa na drżenie nie tylko kierownicy, ale całego auta...

arma87
06-09-15, 18:34
u mnie jednak problem lezy w oponach jakies krzywe zlezale czy cholera wie co a byly 3 razy wywazne kola. Zalozylem 2 kola na przod zimowki i problem zniknal. nie mniej jednak przeguby bede musial wymienic

esel
06-09-15, 20:02
Letnie kapcie kupowane w tym roku, zimówki też kupowałem dwa sezony temu. Wszystko nówki sztuki, a felgi proste. Przypomniał mi się jednak pewien epizod, który mógł wpłynąć na stan prawej tarczy hamulcowej. I w tym kierunku teraz pójdę, ponieważ czuć lekkie bicie także przy hamowaniu.

arma87 czyli rozumiem problem ogarnięty, drżenie wyeliminowane całkowicie?

arma87
06-09-15, 20:25
no mozna powiedziec ze tak ale na to wyglada ze jestem w plecy za nowe opony ktore okazuje sie sa felerne