Zobacz pełną wersję : co zrobiłem źle? mini me d13 z6
Kamis Węgrów
30-08-15, 10:04
Siemanko złożyłem d13 z czapka z6 auto odpala nie wkreca się powyżej 3 tys co może być?
Dodam ; rozrząd ustawiony na znaki
komputer przerobiony
I najważniejsze odpali pochodzi trochę i gaśnie przy próbie odpalenia rozrusznik ma bardzo trudno zakręcić silnikiem. Postoi 20 -30 min i odpala lekko , normalnie . Pomocy!!
Wygląda na źle ustawiony rozrząd. Zapłon ustawiony lampą ? W jakiej pozycji jest aparat po ustawieniu ? Jakie kółko rozrządu masz ? Powinieneś mieć chyba Y7/8
Kamis Węgrów
31-08-15, 07:31
Rozrzad na znaki aparat na zero kółko regulowane
przy próbie odpalenia rozrusznik ma bardzo trudno zakręcić silnikie mocno napięty pasek? Sprawdź czy wszystko dobrze podłączone, check świeci?
moze za mocno dokreciles klawiature i jak sie nagrzeje zaciska walek ;D zerwe klin na kolko i chrupnie 8 zaworow ssace leca od strzala
Kamis Węgrów
21-09-15, 10:52
Okazało się ze .... kompresja była na poziomie 15bar i dół nie wytrzymał tzn wyrobione były tuleje i po nagrzaniu silnika zaciskalo tłoki .
13bar i dół nie wytrzymał? W sensie czego nie wytrzymał, tych 13tu bar? Bo to praktycznie tyle, co ma trochę podjechana seria z przebiegiem 200k+..
Fawor może z CR pomylił...!?
no ale nawet jeśli...przecież D15tki z tłokami z D13 jeżdżą na okolicach 13tek. Może ktoś to po prostu źle spasował u szlifierza, a nie jakieś zrzucanie winy na wysokie CR czy kompresję.
Kamis Węgrów
25-09-15, 10:00
Kupiony drugi dół , zobaczymy czy będzie lepiej
Kamis Węgrów
27-09-15, 21:42
Pierwsze d13 nie dało rady . Później 1,5 eko okazał się po panewce, i teraz d13 od ralfa jak narazie motor ładnie chodzi teraz stroimy i będzie git ;) pozdrawiam tych kto mówił ze to nie wina tulei.
Kamis Węgrów
04-10-15, 19:43
Pytanko . Kto mi to wystroi?