Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Fotel z Civica w domowym zaciszu :)

fussek
28-08-15, 18:13
Witam.
Zmieniałem ostatnio w swoim Civicu mb2 welur na skóry. Naszła mnie myśl aby z pozostałych foteli kierowcy i pasażera zrobić fotele biurowe dla mnie i współlokatora. Jako przyszły inżynier na pewno sobie jakoś poradzę, zakładam post aby spytać czy ktoś już konstruował takie cuda, może ma jakieś spostrzeżenia, gotowe projekty, przykłady ? Najprostszy sposób jaki widzę to najzwyczniej przytwierdzić fotel do drewnianej deski a deskę do stelaża ze starego krzesła obrotowego, rozwiązanie proste i w razie czego odwracalne, aczkolwiek nieestetyczne :/... Jakby ktoś chciał się pochwalić swoim dziełem to chętnie rzucę okiem ;)
Pozdro

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalk

Infi
30-08-15, 23:26
deska peknie:) musisz sobie obspawac z plaskownikow stelarz przykrecany potem do nogi obrotowej. mam taki fotel od 6 lat u siebie i jest nie do zajechania.

doga obrotowa tylko metalowa (plastikowa tez peknie:)

http://i62.tinypic.com/1652cp.jpg

froscio
31-08-15, 07:58
Jest podatny na wywrócenie ? Przy moim sposobie siedzenia , mógłby być problem xD

Infi
31-08-15, 18:02
nigdy sie nie wywrocilem, a normalnie mozna go rozkrecic na lezaco bo dziala regulacja taka jak w samochodzie nic nie przerabialem i mozna sie bujac tez jak ma sie ta funkcje w podstawie od krzesla (ja mam) i zero jakis niestabilnosci

Kusi_
12-09-15, 19:42
Masz jakieś fotki od spodu jak wygląda ten stelaż?
Też mi leżą 2 fotele z vi i nawet mam już spód z jakiegoś starego krzesła także trzeba by było to tylko jakoś zamontować :)

juventus94
20-10-15, 16:03
Ciekawie to wygląda, mam zamiar zrobić coś podobnego plus sofę z tylnej kanapy ;)